Je onboarding als Business Consultant bij The Next Label

08 February 2023 - 3 min

Ben jij onze nieuwe Business Consultant? Who knows!

Je interesse in de rol is er in ieder geval wel al, want je hebt deze blog aangeklikt. Hierin vertellen we je hoe je onboarding als Business Consultant precies gaat. Mocht je dan écht solliciteren, dan weet jij alvast wat je kan verwachten van je start. Lees mee! 

Wat wordt er van je verwacht op je eerste dag? 


Altijd spannend, je eerste werkdag. We verwachten van je dat je uitgerust bent, op tijd komt (starters beginnen op hun eerste dag om 10.00 uur) en er zin in hebt. Dit is belangrijk omdat je op je eerste dag volledig wordt ondergedompeld in nieuwe indrukken, mensen, systemen en werkzaamheden. Daar kun je beter fris aan beginnen!  

Verder kun je qua voorbereiding niet zoveel doen. We schreven een blog vol met tips voor op je eerste werkdag, die je hier kunt lezen.  

Hoe ziet ons inwerktraject eruit? 


Ons inwerktraject bestaat uit twee delen: het recruitmentproces en sales & accountmanagement. De eerste drie maanden van je inwerktraject richt je je op het recruitmentproces, waarin je alles leert over het proces met kandidaten. Ook volg je veel trainingen, waarnaast je aan de slag gaat met verschillende opdrachten en rollenspellen. Zo leer je de markt én het label waarvoor je komt te werken als geen ander kennen.  

Alles wat je in deze eerste maanden leert, ga je direct toepassen in de praktijk. Zo pak je het écht goed aan! Dat houdt in dat je begint met het opbouwen van je eigen markt, verschillende verantwoordelijkheden eigen maakt en je jouw drive op de werkvloer laat zien. Met sparren en feedback geven aan elkaar, zorgen we ervoor dat jij elke dag het maximale uit jezelf kan halen en succesvol wordt in je rol.  

Goed, die eerste drie maanden zitten er op een gegeven moment ook op. Alle basistrainingen van het recruitmentproces ken je nu. Tijd voor het tweede deel: sales & accountmanagement. Vanaf maand vier pak je het inwerkboekje er weer bij en duik je aan de hand van nieuwe opdrachten, rollenspellen en trainingen opnieuw het inwerktraject in. Natuurlijk alles onder de vleugels van je Teamlead.

Je begrijpt vast dat maand vier een beetje aanvoelt als je eerste week. Alle werkzaamheden komen ineens weer op één hoop, en naast je kandidaat-processen ben je ook ineens aan het sales’en. Alles voor het opbouwen van je eigen klantportfolio! 

Wil je weten hoe ons inwerktraject verder verloopt? Lees dan hier onze blog: Jouw eerste 6 maanden als Business Consultant! 

Met wie kom je te werken in je eerste weken? 


Zoals je misschien al weet, hebben we allerlei verschillende labels en bijbehorende teams. Zo zijn er meerdere teams binnen het label Cooder Nederland en hebben Buro5, Vesper People, Cooder België en Finture Careers ook allemaal hun eigen team. In welk team je dan terecht komt, is natuurlijk afhankelijk van het team dat een vacature open heeft staan. 

Je werkt erg nauw samen met je teamgenoten; je bent écht een team en je helpt elkaar wanneer en waar dat nodig is. Je wordt begeleid door je Teamlead en/of je buddy. Een buddy is altijd iemand uit je team die ervoor zorgt dat jij die eerste weken goed je draai vindt binnen de organisatie.  

Thijs van der Velde, Teamlead van Finture Careers: “Binnen Finture werken we nauw samen en blijven we altijd de verbetering zoeken. We werken hard en staan letterlijk te springen bij elkaars succes. We streven ernaar om het label te blijven ontwikkelen en te laten groeien.”    

Onze bedrijfscultuur is informeel en écht gezellig. We helpen elkaar (vooral in die eerste spannende weken), lachen veel en werken hard.  

Sean Weijde, Teamlead van Cooder België: “Werken in een team is belangrijk en superleuk bij The Next Label, omdat we een organisatie zijn die resultaat gedreven is. Omdat je samen in teams werkt, haal je het beste in elkaar naar boven. Dat zorgt ervoor dat je als groep de beste resultaten behaalt!”   

Lezen wat de andere Teamleads te zeggen hebben over hoe er wordt gewerkt in teams bij The Next Label? Klik hier!  

Wat heb je nodig voor een baan als Business Consultant bij The Next Label? 


De rol Business Consultant is een erg commerciële functie, dus de meest gangbare studies die erop aansluiten zijn als volgt: 

 

  • Commerciële economie:  


De wensen en behoeften van klanten naar verkoop- en marketingactiviteiten vertalen. Hierbij ligt de focus op sales en marketing en is dus een sterke commerciële richting.  

 

  • Bedrijfskunde:  


Je leert over belangrijke processen in een organisatie, het businessmodel en de financiële situatie van een bedrijf. Je houdt je dus bezig met hoe bedrijven te werk gaan, wat van pas komt bij het begrijpen van je klanten.  

 

  • Small Business en Retail Management:  


Tijdens de studie Small Business en Retail Management leer je hoe je je eigen bedrijf opzet. Je wordt opgeleid tot professional op gebied van marketing, strategisch management en leert alles over de financiële en juridische aspecten van een bedrijf. Net als bij een salesfunctie houd je je dus bezig met je eigen markt en bind je je aan je dienst of product. 

 

  • Hogere Hotelschool: 


Deze studie heeft de perfecte combinatie tussen het commerciële en sociale aspect. Je krijgt er vakken als bedrijfskunde, marketing, management & organisatie, budgetteren, inkoop & kwaliteit en sociale hygiëne. 

Natuurlijk zijn er meerdere commerciële studies, maar over het algemeen zijn dit de bekendste (en meteen ook de studies die de meeste van onze medewerkers hebben gedaan). Wat bij ons erg opvalt, is dat we hier een grote mengelmoes hebben zitten van verschillende studieachtergronden. Sommige Business Consultants hebben bijvoorbeeld een studie gedaan die afwijkend is. Wat het geheim is? Met intrinsieke motivatie, ambitie en wilskracht kom je ver binnen onze organisatie. Daarom zijn we ook bereid om, wanneer een persoon dit sterk uitstraalt, een studieachtergrond als minder doorslaggevend te beschouwen in een sollicitatieprocedure.  

Hoe kijkt Business Consultant Valerie terug op haar onboarding? 


Hey Valerie, jij bent precies een maand geleden gestart als Business Consultant in Team Cooder België. Vertel eens... 

Hoe kijk jij tot nu toe terug op je onboarding? 

Valerie: “Het onboarding traject ervaar ik tot nu toe als erg goed. De eerste periode heb ik veel trainingen gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over Cooder en wat het werk van een Business Consultant inhoudt. Daarnaast stonden er veel 1-op-1tjes gepland de eerste twee weken. Zo leer je meteen je collega’s kennen en bouw je een band op.” 

Hoe werd je ontvangen door je nieuwe collega's op je eerste dag? 

Valerie: “De eerste dag werd ik goed ontvangen. Samen met mijn Teamlead gingen we langs alle collega’s, zodat ik mezelf even kon voorstellen. Zo kon ik kort een praatje met iedereen maken. Met de lunch komen veel collega’s even kletsen, zo voelde ik mij meteen welkom.” 

Hoe vond je de begeleiding van je Teamlead en Buddy gaan? 

Valerie: “Zowel de begeleiding van mijn Teamlead als Buddy was erg fijn. Samen met mijn Teamlead startte ik de dag en stelden we doelen op. Aan het einde van de dag keken we of deze doelen waren behaald. Toen mijn Teamlead op vakantie ging, nam mijn Buddy zijn taken over. Ook dit ging erg goed!” 

Welke trainingen heb je gevolgd, kan je hier een beetje over vertellen? 

Valerie: “In het begin volgde ik vooral veel trainingen over het recruitmentproces. Alle stappen werden uitgelicht, zo konden we goed inzoomen op wat belangrijk is om te weten. Wat vooral een goed leerproces is, is om de stappen die je leert tijdens de trainingen toe te passen tijdens het echte werk. Door het daadwerkelijk te doen leer je er het meest van. En tijdens de volgende trainingen kon je reflecteren op wat goed gaat en wat beter kan.” 

Ben je nu, dankzij de onboarding, helemaal klaar om te starten met het ‘echte werk'?  

Valerie: “Dankzij het onboarding traject ben ik wel klaar om van start te gaan met werken. Maar gelukkig volgen er nog veel trainingen om steeds te kunnen bijleren!”

Gaat jouw commerciële hart sneller kloppen door het lezen van deze blog? Dan hebben we goed nieuws: er staat op het moment een vacature open voor de functie Business Consultant. Als je meer wil weten over de functie en/of over het sollicitatieproces kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze Business Consultants, Michelle of Britt (HR)! Je leest de vacature hier eerst zelf rustig door. 😉  
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur