Waarom zo’n brede salarisrange?

26 August 2022 - 2 min
Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je een blik hebt gewaagd op de Business Consultant vacature. Leuk dat je meer interesse hebt! Wat je waarschijnlijk ook is opgevallen, en waar je misschien wat vraagtekens bij hebt is de brede salarisrange bovenaan de vacature. Daar geven we je hieronder wat meer uitleg over! Liever minder lezen en meer luisteren? Dan kun je ons ook gewoon even bellen.

Waarom niet elke maand hetzelfde salaris?


Onze Business Consultants hebben een commerciële drive, zijn gedreven om de beste resultaten neer te zetten en leggen de lat graag hoog voor zichzelf. Vol energie staan ze elke dag weer in contact met verschillende klanten en kandidaten uit de niche markt die ze aan het opbouwen zijn. Het is een rol waar je op verschillende manieren successen kan boeken om uiteindelijk je maand- kwartaal en jaardoelen te behalen. Je performance doelen (maandomzet) behaal je onder andere door het verkopen van verschillende samenwerkingsvormen, upsellen, crossellen en natuurlijk door de plaatsingen van kandidaten die je doet bij jouw klanten. 

Naast performance doelen werk je ook met persoonlijke ontwikkelingsdoelen, maar dat laten we voor deze blog even buiten beschouwing. 

Het succes van jouw business ligt dus voor een heel groot deel in je eigen handen. Hoe sneller jij stappen maakt, hoe meer jij voor elkaar krijgt en hoe groter je business wordt. In deze branche gebeurt het niet vanzelf, als jij niks doet, dan komt er ook geen beweging in jouw markt. Dat vraagt een hoge gedrevenheid, en daar willen we je ruim voor belonen. We zouden het oneerlijk vinden als je salaris elke maand precies hetzelfde is – onafhankelijk van je prestaties. Daarom belonen we je voor jouw succes, en heb je het zelf in de handen hoeveel je maandelijks verdient!  

 Vast en variabel salaris  


Je vaste salaris staat vast. Je hebt er maandelijks recht op, ook al is je omzet €0. Daar doe je het natuurlijk niet voor! Het vaste deel vul je maandelijks aan met het variabel deel, jouw commissie. We werken met een progressief commissiestelsel, dus hoe meer jij omzet, hoe hoger het percentage commissie. Consultants met veel potentie? Een salaris met veel potentie!  

Voorbeeld


In het schema vind je een realistisch voorbeeld van wat je kan verwachten in je 1e jaar, en daarna.  


 

Dus, het gaat hier niet om een prestatiebonus waar je ‘misschien recht op hebt als je het goed doet’. Zelfs bij minimale prestatie zal je niet op je vaste deel blijven hangen. Kortom, het variabel deel is een vast onderdeel van je maandelijkse loonstrookje, mits je geen €0 scoort natuurlijk. Als dat het geval is, dan moeten we misschien eerst eens bekijken of de rol wel bij je past! ;)  
Klinkt dat als muziek in jouw oren of heb je toch nog wat vragen? Geef maar een belletje! Of bekijk gerust onze Candidate Consultant vacature.
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur