Jouw eerste 6 maanden als Business Consultant

27 May 2021 - 4 min reading time

Schrijven over ons inwerktraject voelt als een voor de hand liggend kijkje in de keuken.

Toch kwamen we erachter dat dat helemaal nog niet het geval is. Veel hebben we jullie nog niet verteld over de eerste zes maanden in de rol als Business Consultant. Wel telefonisch en tijdens de sollicitatiegesprekken natuurlijk, maar nog niet op papier. Wordt eens tijd! Dus bij deze. Lees in deze blog alles over wat je van het inwerktraject bij The Next Label kan verwachten én wat we van jou verwachten tijdens deze periode.

Jouw eerste week bij The Next label


Je eerste werkdag, een spannende dag. Naast frisse energie en een goede voorbereiding door de sollicitatiegesprekken die je hebt gevoerd kun je eigenlijk niet zoveel doen. Ons advies, laat je eerste werkdag vooral lekker op je afkomen. Wij zullen er met ons team alles aan doen om jou snel thuis te laten voelen en onder te dompelen in zowel de cultuur als alle werkzaamheden en systemen. Hoe doen we dit? Op verschillende manieren. Denk hierbij aan verschillende 1-1’tjes met collega’s, een sterke begeleiding van je teamlead en buddy en natuurlijk aan veel trainingen en kennissessies. En jouw inwerktraject duurt bij ons niet een week, maar zes maanden lang!

De eerste drie maanden


Om te beginnen hebben we ervoor gekozen het inwerktraject op te knippen in twee delen: het recruitmentproces en sales & accountmanagement. De eerste drie maanden staan in het teken van het recruitmentproces, waarin je alles leert over het hele proces met de kandidaten. Naast het trainingsschema dat je volgt, ga je ook aan de slag met verschillende opdrachten en rollenspellen om de markt en het label waarvoor jij werkt door en door te leren kennen.

Om het écht goed aan te pakken, ga je ook direct aan de slag om alles wat je leert direct toe te passen in de praktijk. Al snel start jij met het opbouwen van je eigen markt, pak je de verschillende verantwoordelijkheden met beide handen aan én laat je jouw drive op de werkvloer zien. Samen met veel sparren en feedback zorgen we ervoor dat je elke dag het maximale uit jezelf haalt en snel ontdekt hoe je succesvol kan zijn in je rol. Samen gaan we een hele mooie groei doormaken!
Ik merk dat mijn prestaties elke maand oplopen! Mede dankzij het inwerktraject zorg je ervoor dat je alle processen en werkzaamheden stapsgewijs onder de knie krijgt.
Steven van Duinen, Business Consultant

De laatste drie maanden van je inwerktraject


Na de eerste drie maanden heb je alle basistrainingen van het recruitmentproces achter de rug. Je hebt al een aantal kandidaten aan een mooie vervolgstap in hun carrière geholpen en voelt je al steeds meer thuis in je werkzaamheden. Tijd voor een nieuwe kick-start, maar dan met alles wat met sales en accountmanagement te maken heeft! Vanaf maand vier pak je het inwerkboekje er weer bij, en duik je aan de hand van nieuwe opdrachten, rollenspellen en trainingen opnieuw het inwerktraject in. Natuurlijk alles onder de vleugels van je Teamlead.

Als we onze collega’s mogen geloven, dan voelt maand vier weer een beetje hetzelfde als week één. Opeens komen alle werkzaamheden op een hoop en ga je naast je kandidaatprocessen ook sales’en om nieuwe klanten bij ons aan te sluiten en huidige samenwerkingen te verlengen. Alles voor het opbouwen van jouw eigen klantportfolio. Een training Timemanagement is daarom ook wel op z’n plaats. Deze training zorgt er, samen met alle salestrainingen, voor dat je de komende drie maanden aan de bak gaat om echt volwaardig Consultant te worden.

De verdiepingsslag opzoeken


Na ongeveer zes maanden heb je alle basistrainingen gevolgd, al heel wat successen mogen proeven en zien we jou waarschijnlijk met een trotse – maar oprechte – lach hier door kantoor flaneren. Je hebt niet alleen een mooie groei laten zien in jouw ontwikkeling, maar ziet ook een stijgende lijn in de opbouw van jouw markt. Jij hebt veel bedrijven bij ons aangesloten en ervoor gezorgd dat deze organisaties verder ontwikkelen, door de nieuwe professionals uit de markt die jij voor ze hebt gevonden.

Gaat alles zoals we vooraf verwachten? Dan voer jij in maand zes een positief gesprek met je Teamlead en zet je je handtekening onder de verlenging van je contract. Gefeliciteerd! Vanaf maand zeven is het tijd om de diepte in te gaan en nóg veel sterker te worden in al jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Met sparsessies, rollenspellen en verdiepende (opfris) trainingen ga jij de komende twaalf maanden knallen op weg naar senioriteit!

En wat verwachten we van jou?


Tot slot verwachten we als échte TNL’er natuurlijk ook veel van jou. Want als we jouw arbeidsovereenkomst hebben ondertekend, dan gaan we natuurlijk voor super succesvolle jaren samen. Wij beloven 100% energie in jou te stoppen en zijn ervan overtuigd dat we van jou écht een expert kunnen maken. Natuurlijk verwachten we diezelfde energie en inspanning ook van jou. Om daar een beeld bij te schetsen, geven we je om af te sluiten nog vier tips voor hoe je alles zo goed mogelijk kan aanpakken:

  1. Stel veel vragen. Dezelfde vraag vaker stellen? Geen probleem! Als je daarna maar genoeg duidelijkheid hebt gekregen om verder te gaan.

  2. Ga proactief aan de slag met alles wat je hoort, leest en ziet. Houd voor jezelf bij wat je leert tijdens trainingen en probeer het direct toe te passen in je werk. Niet bang zijn, vallen en opstaan. Dat hoort erbij en juist daar leer je ontzettend veel van.

  3. Ga door als het even tegenzit. Vooral je eerste weken zal het niet altijd makkelijk zijn. Wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe dingen leren en veel input leveren om successen te behalen. Een tip? Knip je einddoel op in kleine successen en wees je bewust van de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt. Want jouw groei gaat veel sneller dan je zelf misschien door hebt!

  4. Stel je ervoor open om nieuwe mensen te leren kennen. We zijn een hechte groep en willen dat jij je ook snel thuis voelt bij ons. Bij ons doet ieder dit op zijn of haar eigen manier. Wees dus gewoon lekker jezelf en dan komt alles vanzelf goed!

Hopelijk hebben we met deze blog al heel wat vragen bij je weggenomen en kun je niet wachten om meer over de rol en van ons te horen. Wij zijn ook benieuwd naar al jouw vragen en kijken erg uit om hierover verder met je in gesprek te gaan. Tot snel!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur