Wat je kunt verwachten van onze onboarding

20 February 2024 - 3 min

Waar je ook gaat werken, je krijgt in de meeste gevallen een onboarding.

Onboarding is eigenlijk een fancy woord voor ‘inwerktraject’ en zorgt ervoor dat jij je eerste maanden zonder kleerscheuren doorkomt. Belangrijk, want als je een nieuwe baan begint, komt er al genoeg op je af. Wel zo fijn als er dan meteen duidelijke richtlijnen en doelen worden gegeven. In deze blog lees je hoe wij daar invulling aan geven, zowel voor een nieuwe collega in ons gezellige marketingteam als voor op de bruisende salesvloer! 

Onboarding sales: Je eerste dag


Het is je eerste werkdag als Business Consultant en vol frisse motivatie kom jij ons kantoor binnengelopen. Altijd spannend, maar die spanning vervaagt wanneer de eerste TNL’er op je afkomt om je de hand te schudden en welkom te heten. “Koffietje, theetje, iets anders?” 

Eenmaal aan je bureau krijg je een kleine stoomcursus van de systemen die we gebruiken en over je werkzaamheden. Natuurlijk staat je gloednieuwe team voor je klaar om je alles uit te leggen en krijg je een buddy aangewezen die jou je eerste maanden helpt doorkomen.  

Hoe jij je op dit alles moet voorbereiden? Niet. Je leert het allemaal wel als je eenmaal begonnen bent 😊. 

Wat kun je verder verwachten?


Ons inwerktraject bij sales bestaat uit twee delen: het recruitmentproces en sales & accountmanagement. De eerste drie maanden van je inwerktraject richt je je op het recruitmentproces, waarin je alles leert over het proces met kandidaten. Ook volg je veel trainingen, waarnaast je aan de slag gaat met verschillende opdrachten en rollenspellen. Zo leer je de markt én het label waarvoor je komt te werken als geen ander kennen. 

Alles wat je in deze eerste maanden leert, ga je direct toepassen in de praktijk. Zo pak je het écht goed aan! Dat houdt in dat je begint met het opbouwen van je eigen markt, verschillende verantwoordelijkheden eigen maakt en je jouw drive op de werkvloer laat zien. Met sparren en feedback geven aan elkaar, zorgen we ervoor dat jij elke dag het maximale uit jezelf kan halen en succesvol wordt in je rol. 

Goed, die eerste drie maanden zitten er op een gegeven moment ook op. Alle basistrainingen van het recruitmentproces ken je nu. Tijd voor het tweede deel: sales & accountmanagement. Vanaf maand vier pak je het inwerkboekje er weer bij en duik je aan de hand van nieuwe opdrachten, rollenspellen en trainingen opnieuw het inwerktraject in. Natuurlijk alles onder de vleugels van je Teamlead.

Je begrijpt vast dat maand vier een beetje aanvoelt als je eerste week. Alle werkzaamheden komen ineens weer op één hoop, en naast je kandidaat-processen ben je ook ineens aan het sales’en. Alles voor het opbouwen van je eigen klantportfolio!

Wil je weten hoe ons inwerktraject voor de Business Consultant verder verloopt? Lees dan hier onze blog die helemaal in het teken staat van je onboarding als Business Consultant! 

Onboarding marketing: Je eerste dag


Of je nou begint in één van onze salesteams of het marketingteam komt versterken; je kunt dezelfde vriendelijke begroeting verwachten. Vanzelfsprekend. Houd wel in de gaten dat jij, als nieuwste marketeer, bij binnenkomst direct rechts afslaat en niet de salesvloer oploopt links. Dit overkwam mij op mijn eerste dag en kreeg een lachsalvo over mij heen toen ik riep: “Hoi, dit is mijn eerste dag als Copywriter. Waar moet ik heen?” Al wordt een beetje lef hier wel gewaardeerd, in welk team je ook start.  

Je eerste dag is, net als bij sales, een dag waarop je veel nieuwe stof binnenkrijgt. Je krijgt een inwerkmap en schudt iedereen even de hand. Veel doorlezen, handen schudden, koffiedrinken en sfeerproeven, dus. Zoals dat meestal gaat op een eerste werkdag. 

Wat kun je verder verwachten?


Het is misschien fijn om te weten dat je vrijwel nooit de enige ‘nieuwe’ bent. The Next Label groeit snel, waardoor we regelmatig nieuwe TNL’ers mogen verwelkomen. Op die manier heb je altijd een buddy voor wie alles net zo nieuw is als voor jou – iemand om op terug te vallen. Daarbij krijg je ook nog een ‘echte’ buddy aangewezen (iemand uit je team) die jou wegwijs maakt binnen de organisatie in je eerste maanden. Zo heb je dus al twee mensen die je goed leert kennen en waarmee je je eerste stappen binnen de organisatie zet. 

Samen met de andere starters volg je trainingen, waardoor je ook een goed beeld krijgt van wat je collega's doen en de markt waarop we actief zijn. Tegelijkertijd werk je aan je marktpresentatie, waarin je mag laten zien aan je team en manager wat je allemaal opgestoken hebt in je eerste weken. Geen zorgen, dit is absoluut geen test en doen we puur en alleen zodat jij iets leert. Je mag dus gewoon blijven als je fouten maakt, heel graag zelfs 😊.  

Hoe leer je ons snel kennen?


Natuurlijk word je het hele kantoor rondgeleid en komt iedereen nieuwsgierig aan je bureau staan. Daardoor leer je iedereen binnen no-time kennen. Wel kan dat nogal overweldigend zijn, dus hebben we vóór je eerste dag begint al 1-op-1tjes in je agenda gezet. Op die manier kun je in alle rust kennismaken, met één collega tegelijk. Je agenda staat niet tot de nok toe gevuld met alle 70 collega's, maar wel genoeg om uit elk team iemand te leren kennen. Hopelijk houd je van koffie! 

En hopelijk houd je ook van een biertje en een zonnetje, want op ons eigen dakterras hebben we de gezelligste vrijdagmiddagborrels. Daar drinken we een welverdiend biertje met elkaar om de prestaties van afgelopen week af te sluiten (en te vieren!) en duiken we zo nu en dan ook met elkaar de stad in. Gelukkig sporten we daarnaast ook veel met elkaar (tijdens de extra lange pauzes) om fit te blijven en een extra stukje uitdaging aan de dag toe te voegen. Zo hebben we ‘Fit February’ het leven ingeroepen, wat inhoudt dat we de hele maand februari de strijd met elkaar aangaan in verschillende challenges om prijzen te winnen.  

Uiteraard leer je ons het beste en snelste kennen als je, cliché maar waar, jezelf bent. We hebben veel verschillende karakters en types rondlopen hier, dus voel je vooral welkom om daar onderdeel van uit te maken. 
Klinken deze inwerktrajecten als 'vooral heel gezellig en leerzaam en niet als ‘saai, stoffig en langdradig? Dan heb je dat goed. Je zal je geen dag vervelen bij TNL, ook niet ná je inwerktraject. Beloofd! Zelf eens komen voelen? Neem contact op, we horen graag van je! 
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur