Winnaarsmentaliteit in de sales

29 September 2019 - 3 min reading time

We herkennen ze allemaal wel, van die mensen die ‘overal goed in zijn’. Ze blinken uit op werk, op school én hangen ook nog eens drie dagen per week in de kroeg.

Het lijkt alsof ze nergens moeite voor hoeven te doen. Onze nieuwsgierigheid hierbij is vaak: is dit echt zo, of hebben deze strebertjes ook tijdsgebrek en slapeloze nachten? Eén gemeenschappelijke eigenschap zien we in ieder geval allemaal bij hen terug: ze hebben een discipline waar je u tegen zegt. We vragen ons soms af waar die gedrevenheid vandaan komt, en willen dit ook bij onszelf terugzien. In onze ogen beschikt dit talent vaak over een sportersmentaliteit - ofwel winnaarsmentaliteit - waar veel bedrijven naar snakken. Vooral in de sales!

Sta jij elk weekend op het voetbalveld of hang jij vijf keer per week in de fitness? Grote kans dat jij een mentaliteit hebt die je goed kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen in een salesjob. Je leest en leert in deze blog meer over hoe je de vier sporteigenschappen ‘Doorzettingsvermogen’, ‘Resultaatgerichtheid’, ‘Adrenaline’ en ‘Teamgevoel’ terugziet in de sales. Herken jij ze bij jezelf? 
“We hebben weer een nieuwe klant gescoord, daarmee hebben we de concurrent weten te tackelen!”
Een quote die je hier op de vloer vaak voorbij hoort komen

Met doorzettingsvermogen bereik je alles! 


We beginnen met doorzettingsvermogen, oftewel uithoudingsvermogen. Niet opgeven bij achterstand of verlies, maar doorzetten totdat je erbij neervalt. Uiteindelijk word je beloond voor je geleverde inspanningen!  Positiviteit en geloven in jezelf is hierbij belangrijk. Door vooruit te denken houd jij die lange wedstrijd om een klant binnen te tikken vol, en leer jij wat je moet doen om de volgende keer sneller je doelen te bereiken. Go for it!

Resultaatgerichtheid, omdat jij altijd wil winnen! 


Aansluitend op de doelen die je wil bereiken, is ook een resultaatgerichte instelling onmisbaar in sport en sales. Eén minuut voor tijd de bal nog nét in het doel mikken óf het einde van de maand jouw targets behalen op het salesbord. Het draait allemaal om presteren onder tijdsdruk. Iets waar jij in de sales mee moet leren omgaan om elke dag te kunnen winnen van jezelf, zodat je jezelf blijft ontwikkelen. Ga jij deze maand voor goud? 
visual
visual

Adrenaline als succesfactor in sales! 


Als derde hebben we adrenaline, een succesfactor die we te danken hebben aan Moeder Natuur. Het stofje komt vrij in omstandigheden die door het lichaam als bedreigend voor de overleving worden ervaren. Omstandigheden die stress veroorzaken dus. Volgens onze oud-Business Consultant  Anass  wordt adrenaline ook wel ‘Het powerhormoon van de sport’ genoemd! 
Met boxtraining zit je er soms fysiek helemaal doorheen. Alles doet pijn en dan moet je toch nog een ronde spelen. Dan is het opgeven of doorzetten. Dan kies ik uit adrenaline natuurlijk voor strijden!
Anass, Business Consultant
Anass vertelt ons dat hij deze keuze herkent in zijn werk. Als hij in een situatie terecht komt waarin hij geen succes boekt, dan staat hij ook voor de keuze of hij de handdoek in de ring gooit of doorzet. Daar hoeft Anass geen drie keer over na te denken!

Met een teamgevoel kom je verder dan alleen! 


Last but not least: teamgevoel! Iets wat in onze ogen in alle survivaltochten naar succes leidt. Of je nu een individuele sport doet of een teamsport, je staat er nooit alleen voor. Een heel elftal, je coaches of jouw collega’s… er staat altijd een team achter je! Samenwerken en coachen is versterkend als je de beste resultaten neer wil zetten, want alleen met eigenbelang kom je er niet. Zo zorg je tijdens de weekbespreking ervoor dat je met zijn allen de wedstrijd overziet vanuit een helikopterview, zodat je gedurende de dag vanuit jouw persoonlijke positie weer kunt knallen! 
Kortom, gedrevenheid is afkomstig vanuit verschillende hoeken waarin sport en sales heel dicht bij elkaar komen. Deze winnaarsmentaliteit zien we stuk voor stuk terug binnen het team van Cooder, en daar zijn we trots op!

Kunnen we met jou de volgende wedstrijd winnen?
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur