Thuiswerken. Hoe ga je daarmee om?

02 March 2020 - 2 min reading time

Wat een tijden zijn dit… wie had dat ooit gedacht, dat wij allemaal zó lang thuis zouden werken vanwege een wereldwijd virus?

Een tijd waarin je heel lang geen collega’s ziet, terwijl je nog steeds veel met ze moet samenwerken. Waarin we zo verlangen om op kantoor te zijn in plaats van thuis te zitten, en te zitten, en te zitten… Niemand zag het aankomen, maar juist tijdens deze saaie dagen thuiswerken, het missen van je collega’s en het leven in een onzekere periode moeten we positief blijven! We weten dat het soms lastig kan zijn, dus vandaar een blog, om het allemaal wat positiever in te zien. Let’s turn that frown upside-down! Hoe? Door om te denken. Laat ons je opbeuren met de positieve kant van verplicht thuiswerken!

Reistijd


Denk bijvoorbeeld aan de reistijd naar je werk. Normaal gesproken was je daar nogal wat tijd aan kwijt. Daar komt nog eens bij dat, als je net wakker bent, vijf minuten fietsen soms voelt als een hele dagtaak. Nu hoef je er alleen voor te zorgen dat je van het bed naar je bureau verplaatst (met een tussenstop bij de douche natuurlijk). Ik doe nu mijn laptop open en ben direct klaar voor de dagelijkse start met mijn team. Zoals je leest: geen reistijd. Dat betekent: later de wekker en langer uitslapen! Wie is daar nou geen fan van? 😉 En we mogen de avond natuurlijk niet vergeten. Naar huis fietsen, daar hoeven we even niet meer aan te denken. Dus klap je laptop dicht, pak een glas wijn of een biertje en het genieten van de avond kan beginnen!

Dress to impress, of toch niet?


Dit is ook iets wat vanzelfsprekend verandert nu je elke dag thuiswerkt. Zoals je normaal gesproken casual, smart casual of strak in pak naar je werk moest, maakt het nu helemaal niet uit wat je aanhebt. Want of je nou in pak achter je laptop zit thuis of met een hoodie aan… niemand merkt het verschil! En die keuze lijkt mij dan snel gemaakt ;)!

PS: bij ons op kantoor worden er sowieso geen pakken gedragen. Is dat even lekker!

Get creative!


Doordat je huidige werkplek thuis niet ideaal is en op afstand werken met je collega’s ook niet, moet je toch manieren verzinnen zodat alles soepel verloopt. Met een beetje creativiteit kom je al heel ver! Misschien dat je nu ineens dingen veel creatiever aanpakt dan voorheen, wat je stiekem toch wel heel goed bevalt. Dit kan je in de toekomst dan ook doorzetten als je weer op je oude vertrouwde werkplek zit! Ook zit je nu misschien aan tafel met je huisgenoten, broers/zussen of ouders. Dit is de ideale gelegenheid om te kijken hoe zij bepaalde dingen aanpakken. Ze zeggen niet voor niets: ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’. O ja, en vergeet dit niet te delen met je collega’s!

Lunchtijd


Normaal gesproken werd onze lunch geregeld op kantoor. Er werden spullen bij de Appie gehaald en we smeerden zelf onze broodjes. Erg lekker, maar thuis je lunch maken is toch wat beter! Je kan nu namelijk broodjes afbakken, tosti’s bouwen of een omelet maken. Hoe lekker is dat! Het enige nadeel is dat je nu in plaats van alleen tijdens de pauze te eten, je over een hele dag wel twintig keer naar de koelkast loopt… of heb jij daar geen last van?

Van je collega’s moet je het hebben


Wat is je werk saai zonder je collega’s, hé? Dat vinden wij in ieder geval wel! Gelukkig hebben we net als veel andere bedrijven Zoom uitgevonden waar we elke vrijdagmiddag toch nog met elkaar proosten op weer een week hard werken. Weet je wat ook een fijne bijkomstigheid is: in de toekomst, als we weer op kantoor zitten, waarderen we het ineens veel meer dat we onze collega’s elke dag mogen zien. En dit gevoel versterkt ook weer de saamhorigheid binnen het bedrijf. TIP! Stuur elke week een filmpje/foto naar al je collega’s van leuke activiteiten die jullie deden in betere tijden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een filmpje van wintersport, een foto van de vrijdagmiddagborrels of van een BBQ vorig jaar zomer. Zo vergeet iedereen weer even de huidige situatie en verheugen we ons allemaal nog meer op betere tijden, die er uiteraard weer aankomen.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog weer wat opgevrolijkt in deze bizarre tijd!
Heb jij nog leuke tips hebt om het thuiswerken wat meer comfortabel te maken? Laat het ons dan vooral weten! Wie weet staat jouw tip wel in onze volgende blog!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur