International Womens’ Day: #EmbraceEquity op de salesvloer

08 March 2023 - 1,5 min

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Hoewel alle winkels verleiden met kortingen en de bossen bloemen over de toonbank vliegen, is het wat mij betreft geen reden voor een feestje.

Eerder een uitnodiging tot actie! Ik ben Eva, Recruitment Trainer & Coach bij The Next Label. In deze blog neem ik het stokje over om je alles te vertellen over #EmbraceEquity en hoe TNL haar steentje bijdraagt.  

Equity vs. Equality


#EmbraceEquity is het thema van dit jaar. Maar wat betekent dat precies? Is ‘Equity’ iets anders dan ‘Equality’? Die verwarring is heel logisch, want als we deze twee termen naar het Nederlands vertalen, geven ze in eerste instantie beiden ‘gelijkheid’ aan. Als we ‘equity instead of equality’ in een zin vertalen, komen we uit op ‘rechtvaardigheid in plaats van gelijkheid’. Dat is precies waar dit thema om draait. 

Waar gelijkheid gaat over het gelijk behandelen van ieder individu, gaat equity over eerlijk en rechtvaardig behandelen. Dus over het creëren van gelijke kansen en deze kansen bieden aan mensen die dat nodig hebben. Soms is er juist een ongelijke behandeling nodig om gelijkwaardigheid te bereiken. Laat het me hieronder visueel even verduidelijken: 

Hoe draagt The Next Label hieraan bij?


Wat betreft gelijkwaardigheid zijn we goed op weg, met name door transparant te zijn over salarissen. Iedereen die bij ons in een salesfunctie start, krijgt hetzelfde salaris en heeft dezelfde kans op bonussen. Daarnaast kijken we bij het aannemen van mensen minder naar opleiding en werkervaring, maar meer naar kernwaarden en competenties. Ook krijgt iedereen hetzelfde trainingsprogramma aangeboden.  

De manier waarop we equity meenemen in ons beleid, zit vooral in de persoonlijke aandacht die we medewerkers geven die het harder nodig hebben. Zo is het mogelijk om extra één-op-één coachsessies in te plannen als het moeilijker loopt. Of dat nou komt door een gebrek aan ervaring, blokkades die je ervaart of een lastige markt waarin je je begeeft. 

The Social Handshake


We proberen ook ons steentje bij te dragen aan het creëren van rechtvaardigheid door te doneren aan goede doelen. Hiervoor werken wij samen met The Social Handshake. Via loongift kunnen al onze medewerkers maandelijks direct uit hun loon doneren. En The Next Label verdubbelt dit bedrag! Welke doelen doen er mee aan dit thema? 

100 weeks 

Een mooi voorbeeld is 100 weeks: een platform dat extreme armoede bestrijdt. De donatie wordt direct verbonden aan 20 vrouwen die 100 weken lang een geldbedrag ontvangen, trainingen krijgen en een spaargroep opzetten. Door directe verbinding tussen de groep vrouwen en de donatie, is de impact goed meetbaar en zichtbaar. Zo is blijvende verandering mogelijk.  

Women on Wings 

Women on Wings is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich richt op het creëren van banen voor vrouwen op het platteland in India. Ze geven advies en ondersteuning aan lokale ondernemers om hun bedrijven te laten groeien en meer banen vrij te maken voor vrouwen. Ook organiseren ze workshops en trainingen voor vrouwelijke ondernemers om hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. 

Free a Girl 

Free a Girl zet zich in voor de strijd tegen de seksuele uitbuiting van meisjes, omdat elk kind het recht heeft om op te groeien in een veilige omgeving. Hoe ze dat doen? Door meisjes uit bordelen te bevrijden en hen medische en psychologische hulp en onderwijs en beroepsopleidingen te bieden. Tenslotte voeren ze ook campagnes uit om de bewustwording over dit probleem te vergroten. 

 
Deze Internationale Vrouwendag roepen we iedereen op om na te denken over hoe jij je kan inzetten voor meer sociale rechtvaardigheid. Hoe kan je zelf bijdragen aan het creëren van gelijke kansen? Als (recruitment)organisatie staan wij voor gelijke kansen en proberen we die te vergroten. Uiteindelijk worden we allemaal beter van een eerlijkere wereld, dus: #EmbraceEquity! 
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur