Collega's aan het woord: de Insights Discovery training met Happyholics

22 May 2024 - 2 min

We doen er bij The Next Label veel aan om onze eigen mensen te laten groeien en ontwikkelen. Daarom krijgt iedereen hier de ruimte om interne en externe trainingen te volgen. Naast dat deze trainingen voor een extra snelle ontwikkeling zorgen, is het natuurlijk ook fijn om even uit je dagelijkse bubbel te stappen en op een andere manier van elkaar te leren. Een organisatie die het volledig met ons eens is en waar we al een tijd mee samenwerken, is Happyholics. Onze collega’s Wessel en Ashley volgden onlangs de Insights Discovery training. Lees verder voor hun ervaringen!

Wie zijn Happyholics?


Happyholics zet zich in voor het creëren van werkplezier bij bedrijven. Zo kun je er terecht voor zowel persoonlijke coaching als voor teamtrainingen. Glenn Holster en Itamar Sharon hebben het samen opgericht naar aanleiding van het boek ‘Happyholics’, dat Itamar schreef in 2015. Inmiddels komt Glenn al jaren bij The Next Label over de vloer om medewerkers meer inzicht te geven in hun eigen ontwikkeling, in de vorm van de vierdaagse Insights Discovery training.

Glenn: “Naast mede-oprichter van Happyholics ben ik als trainer/coach gespecialiseerd in persoonlijke groei en team- en leiderschapsontwikkeling. Persoonlijke groei en ontwikkeling kun je namelijk wel mijn passie noemen. Benieuwd wat je van mij kunt verwachten als trainer en coach? Anderen omschrijven mij als dynamisch, energiek, positief en soms provocatief. Altijd met de intentie jou te helpen en te faciliteren in persoonlijke groei.”

Wat houdt de Insights Discovery training in?


De Insights Discovery training is een persoonlijkheidstypologie. Met andere woorden: na het doen van deze training ken je jezelf beter omdat je uitvindt welke eigenschappen en competenties er bij je passen. Vaak kan je hier zelf al wel een voorstelling van maken, maar deze training gaat er nog dieper op in. Aan het eind van de training heeft elke deelnemer een persoonlijkheidsanalyse waarmee je automatisch een voorkeur hebt voor één van de kleuren: rood, blauw, groen of geel. Wat deze kleuren betekenen? We lopen er kort doorheen!

Rood

Als je de meeste raakvlakken hebt met Rood, dan ben je recht door zee. Je gedrag wordt omschreven als resultaatgericht, niet bang voor confrontaties, neemt graag risico's, ongeduldig, goed in onderhandelen en snel in beslissingen nemen. Hierbij is een valkuil wel dat je soms té direct communiceert en daardoor bot kan overkomen. Zelfs over je lichaamstaal is wat te zeggen, want het liefst houd je afstand, kijk je iemand recht in de ogen aan en is je handdruk stevig. Je staat je mannetje en bent niet bang dit te laten zien!

Geel

Een persoon met gele voorkeur heeft een interactief temperament en is enthousiast. Herken je jezelf hierin? Dan weet je vast dat je houdt van praten (meer dan luisteren 😉), goed van vertrouwen bent, ervaringsgericht, optimistisch en altijd in voor nieuwe ideeën. Je valkuil is - je voelt hem misschien al aankomen - dat je kan vergeten om anderen ook aan het woord te laten. Verder is je lichaamstaal heel toegankelijk; je komt dichterbij, gebruikt aanraking en vriendelijk oogcontact, bent relaxed, hebt humor en bent expressief in je gebaren.

Groen

De 'Groentjes’ zijn de helpende handen. Daarmee bedoelen we dat mensen met een groene voorkeur een stabiel temperament en vriendelijke uitstraling hebben. Ook kunnen ze goed luisteren, zijn ze servicegericht, bescheiden, meegaand, attent, empathisch en heel goed in observeren en reflecteren. Maar pas op, want de valkuil die bij dit type persoon hoort is dat zij zich snel kunnen wegcijferen. De lichaamstaal is relaxed, bescheiden gebaren, vriendelijk oogcontact en methodisch.

Blauw

Mensen met een blauwe voorkeur zijn analytisch, betrouwbaar en zorgvuldig. Ze focussen op kwaliteit en service, luisteren kritisch naar wat iemand te zeggen heeft en nemen weloverwogen beslissingen. Ook zijn ze objectief, formeel en een tikkeltje afstandelijk, maar hebben daardoor wel een oog voor detail. De leus: “eerst zien, dan geloven” past goed bij een persoon met blauwe voorkeur. Maar waar dit type persoon op moet letten, is dat ze ook té perfectionistisch en kritisch kunnen zijn. Als je iemand tegenkomt die afstand houdt, sterk overkomt en duidelijk oogcontact met je maakt, dan heb je een ‘Blauwe’ te pakken.
Lees hieronder wat Wessel, Ashley en Luuk ervan vonden! 
Wessel, vertel eens...


Wat vond jij van de Insights Discovery training van Happyholics? Wat hebben jullie precies gedaan?

Ik vond het zeer interessant. We zijn bezig geweest met het duiken in onze eigen persoonlijkheid en die van anderen.

Wat heb je geleerd? En hoe ga je dit nu toepassen?

We hebben voornamelijk veel geleerd over waarom verschillende mensen op verschillende manieren handelen. Ook hebben we veel geleerd over wie je zelf bent en hoe je het beste met andere persoonlijkheden kunt omgaan. Ik pas dit toe door iets beter na te denken voordat ik ervan uitga dat iedereen dingen hetzelfde interpreteert en ervaart als ik.

Welke waardevolle inzichten heeft de training je gegeven?

Door deze training weet ik een stuk beter waar mijn valkuilen en talenten liggen, wat ervoor zorgt dat ik hier bewuster mee omga en deze een plek weet te geven. Ook weet ik waar en hoe ik mijn krachten kan inzetten om te doen waar ik goed in ben.
En jij, Ashley?


Wat vond jij van de Insights Discovery training van Happyholics?

Het was een leuke combinatie van nieuwe inzichten opdoen over jezelf en een bevestiging van bepaalde eigenschappen waarvan je je misschien al bewust was, maar waar je niet echt bij stilstaat.

Ook vond ik het interessant om meer over mijn collega’s te leren: hoe je verschilt, elkaar complementeert, en hoeveel je met elkaar gemeen hebt. Op basis van de voorkeurskleuren krijg je namelijk inzicht in hoe je effectiever met verschillende ‘voorkeurskleuren’ om kunt gaan, en natuurlijk wat jouw eigen grenzen zijn. Ik zou zeggen... Neem vooral een kijkje op onze Instagram of TikTok voor een beter beeld 😉

Wat was voor jou vooral waardevol?

Je eigen valkuilen en talenten onder ogen komen. Dit kan soms confronterend zijn, maar de manier waarop Glenn en jouw Persoonlijke Profiel je hierin meenemen is juist enorm verhelderend en motiverend.

Ook hebben we ons verdiept in onze eigen kernwaarden. We implementeren dagelijks die van The Next Label, maar wat vind je nou eigenlijk zelf écht belangrijk? Dit deden we aan de hand van een begeleide visualisatie. Tof om hierbij stil te staan.

Hoe ga je jouw talenten nu inzetten om bepaalde valkuilen te managen?

Als iemand die vrij analytisch is en veel nadenkt (blauw!) zijn mijn beslissingen weloverwogen, maar loop ik het risico dat spontaniteit hieronder kan lijden. De les is dus om hier balans in te behouden! Gelukkig heb ik genoeg collega’s om mij heen met veel gele energie wiens spontaniteit en enthousiasme hier absoluut bij helpen!Wil jij nog iets toevoegen, Luuk?Wat vond jij van de Insights Discovery training van Happyholics?

Ik vond het vooral interessant om de persoonlijke voorkeurskleuren beter inzichtelijk te krijgen en te ervaren hoe veel die per persoon verschillen.

Wat was het meest waardevolle inzicht voor jou?

Voor mij was dat het leren over verschillende communicatiestijlen, om een beeld te krijgen van wanneer ik welke zou kunnen toepassen voor effectieve interacties.
Benieuwd welke kleur onze voorkeur heeft? Daar hebben we een snel antwoord op: allemaal! Want we hebben een groep TNL'ers met ieder een eigen persoonlijkheid, en iedereen pakt op zijn eigen manier de weg naar mooie prestaties aan. Je zou denken dat een rode voorkeur past bij de commerciële branche, dat hoeft dus niet altijd zo te zijn!
Lijkt het je leuk om onze collega te worden, of ben je nieuwsgierig? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of kun je hier onze vacatures bekijken!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur