Hoe wij tijdens corona samenwerken met onze partners

08 July 2020 - 3 min reading time

Sinds corona merk ik – zoals vele anderen – dat er nogal wat is veranderd. Waar ik voorheen als Campus Recruiter altijd voor de klas stond om aan studenten een workshop of een gastcollege te geven, moet dit nu op afstand. Daar is nog best een beetje creativiteit voor nodig dus.

Laat ik me eerst even voorstellen: ik ben Mariken Osinga en zoals ik een paar zinnen geleden aangaf ben ik Campus Recruiter bij The Next Label. Sinds de zomer van 2018 ben ik hier werkzaam. Als het gaat om de samenwerkingen met hogescholen, studie- en studentenverenigingen mag ik me daar mee bemoeien.

Goed, zoals ik al zei: de Coronatijd heeft impact op ons allemaal; ook op mij als Campus Recruiter bij The Next Label. Alles op afstand, een leuke uitdaging als je het mij vraagt! Vooral omdat ik geloof dat je van interactie het meeste leert. Ik kan je vertellen dat dit face-to-face een stuk makkelijker is dan digitaal. Nieuwsgierig hoe ik hiermee om gegaan ben? Lees dan vooral verder!

Ontwikkeling stimuleren op afstand


Bij The Next Label komen we samen verder. Samen met onze klanten en kandidaten, maar ook met hogescholen, studie- en studentenverenigingen. We stimuleren ontwikkeling door kennis te delen, van elkaar te leren en zo te blijven groeien. Dat is ons doel! Als Campus Recruiter heb ik hier een belangrijke bijdrage aan, doordat ik veel in contact sta met studenten. Zo dus ook met hun ontwikkeling. Door te sparren met de hogescholen en verenigingen bekijken we samen waar de ontwikkelingsbehoefte en interesse ligt. Op basis daarvan ontwikkel ik – samen met collega’s – een workshop of gastcollege waarin we onze kennis delen.

Maar door Corona werd ineens alles ‘anders dan normaal’, een zin die veel van ons de afgelopen tijd hebben gebruikt denk ik zo. Een gekke periode, met veel veranderingen in werkwijze. Dit geldt ook voor mij als Campus Recruiter, want voor de klas staan kon opeens niet meer. Vanaf het begin van COVID-19 heb ik veel contact onderhouden met onze partners, en samen alternatieve mogelijkheden besproken. Lees hieronder hoe we op afstand gewoon dóór zijn gegaan.

Samenwerken op afstand


Wat hebben we afgelopen periode dan op afstand gedaan? We gaven een online gastcollege over hoe belangrijk Employer Branding voor een bedrijf is. Daarnaast hebben we een sollicitatieworkshop gegeven waarbij we het hebben gehad over alle ins en outs van solliciteren.

Een gastcollege over Employer Branding

Het online gastcollege gaven we aan de studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Om studenten te boeien is het belangrijk dat je voortbouwt op de kennis van de studenten en ze zelf actief laat nadenken. Daarom stel ik veel vragen. Zo kunnen de studenten de kennis die ze hebben opgedaan tijdens hun studie, bijbaan of stage toepassen tijdens het college.

“Waarom is het belangrijk om een strategie te hebben als organisatie?” “Waarom is Employer Branding zo belangrijk voor een organisatie?” Dit zijn voorbeelden van vragen waar we dieper op in zijn gegaan. Ook heb ik de strategie van The Next Label toegelicht en verteld hoe deze tot stand is gekomen. Daarnaast lieten wij de studenten nadenken over wat wij als organisatie willen uitstralen en hoe onze Employer Branding strategie daarop aansluit. Hierdoor leerden de studenten hoe belangrijk het is dat de strategie terug te zien is in alles wat je doet als organisatie. Op je social media kanalen, in je HR-beleid en in je hele werkwijze.

Een succesvol sollicitatiegesprek

Bij de studievereniging HVM Actis uit Groningen kwamen we ook ‘online langs’Solliciteren is voor de ene persoon heel eenvoudig terwijl de ander tegen verschillende punten aanloopt. Tijdens de workshop ben ik op zoek gegaan naar deze punten. Dit kan zijn hoe je omgaat met zenuwen, hoe je je goed voorbereid op een gesprek of welke ontwikkelpunten je van jezelf kan benoemen. Door op verschillende persoonlijke casussen in te gaan leerden de studenten van elkaar. 

Ook stelde ik de studenten op de proef om na te denken over hun competenties. Hoe licht je die toe tijdens een gesprek? Welke tegenvragen kan ik verwachten? Hoe zoek ik de diepgang op tijdens een sollicitatiegesprek? Leuke challenge om dit alles online te doen, maar zeker voor herhaling vatbaar. Moet jij binnenkort solliciteren en heb je tips nodig? Vraag maar raak! 

En hoe verder?


Voor mij is het online gastcolleges en workshops geven erg goed bevallen. Het is een leuke uitdaging waar je creatief moet nadenken om het ook op afstand interactief te houden. Wel kijk ik er naar uit om snel weer in het écht langs te gaan bij onze partners en te kunnen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van vele studenten! Dus hopelijk laat de toekomst dat toe. Voor nu gaan we lekker door met creatieve manieren om in contact te staan met onze partners!

Ben jij een docent of student die op zoek is naar een gastspreker? Nieuwsgierig naar wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Laat je horen!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur