Hoe blijf je energiek tijdens je werkdag? Lees onze 7 tips!

08 January 2024 - 2 min

Een 8-urige werkdag kan uitdagend zijn, vooral als de vermoeidheid toeslaat.

Hoe blijf je energiek en gefocust om je productiviteit op peil te houden? In deze blog delen we zeven praktische tips die je helpen om energiek te blijven gedurende je werkdag (en after-lunch dips tegen te gaan!) 

Een goed begin is het halve werk


Start je dag met een voedzaam ontbijt vol eiwitten en vezels. Dit zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en geeft je de energieboost die je nodig hebt om de ochtend te doorstaan. Geen idee wat je dan bijvoorbeeld kan ontbijten? Denk aan: 

  • Havermout met banaan en amandelen 

  • Smoothie van griekse yoghurt, chiazaad en bessen 

  • Volkoren boterham met avocado en een gekookt ei 

Neem korte, actieve pauzes


Een korte wandeling, een paar stretch-oefeningen of de trap gebruiken in plaats van de lift om op jouw verdieping te komen kunnen wonderen doen om je energieniveau te verhogen. 

Bij The Next Label doen we elk jaar aan Fit February: dé challenge waarbij we elkaar uitdagen om minstens 10.000 stappen per dag te lopen, op random momenten van de stoel op te springen voor wat squats of om wat vaker naar de sportschool te gaan. En natuurlijk kun je daar dan punten mee verdienen.  

Nu wijden wij hier specifiek één maand aan, maar je kunt het zo lang doortrekken als je wil. Dus, wie van jouw collega's (of huisgenoten) daag jij uit om meer te bewegen? 

Hydrateren kun je leren


Drink voldoende water gedurende de dag. Uitdroging kan vermoeidheid veroorzaken, dus zorg ervoor dat je voldoende gehydrateerd blijft om je energie op peil te houden. Zet bijvoorbeeld standaard een fles op je bureau zodat je eraan blijft denken! 

Gezonde snacks binnen handbereik


Vermijd energiedips door gezonde snacks als noten, fruit of rauwkost binnen handbereik te hebben. Deze snacks geven je een natuurlijke boost zonder de bekende suikerdip. 

Prioriteiten stellen


Focus op je prioriteiten. Verdeel je taken in urgent en minder dringend, zodat je weet waar je energie op moet richten. Dit voorkomt overbelasting en behoudt je energie voor de belangrijke taken. 

Slaap voldoende


Zorg voor voldoende slaap. Een goede nachtrust is essentieel voor een energieke dag. Probeer daarom om elke nacht minstens 8 uur slaap te pakken en stel een standaard bedtijd in. Zorg ervoor dat je gaat lezen voor het slapengaan of mediteert; het blauwe licht van schermen is killing voor een goede nachtrust. Drink er een kopje slaapopwekkende kruidenthee bij, zonder cafeïne.  

Slik vitaminesupplementen


Last but not least: vitamines. Het dagelijks slikken van vitaminen kan helpen om eventuele tekorten aan te vullen en je algemene energieniveau te versterken. Kies voor supplementen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften, zoals extra vitamine D in de wintermaanden of een B-complex voor een extra boost bij stressvolle periodes. Laat je altijd van tevoren informeren door een professional. 
Hopelijk kun je met onze tips uit de voeten en ga jij een energieker werkleven tegemoet! Meer lezen over het reilen en zeilen op de werkvloer bij The Next Label? Klik hier voor onze andere blogs. 
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur