7 originele bijbaantjes voor studenten: Ontdek jouw side hustle

02 April 2024 - 1 min

Als student heb je vaak behoefte aan wat extra geld, maar het vinden van een bijbaan die goed te combineren is met je studie kan een uitdaging zijn.

Gelukkig zijn er tal van creatieve en originele side hustles die je kunt overwegen. Hier zijn zeven unieke bijbaantjes die niet alleen financieel lonend zijn, maar ook nog eens leuk en interessant. 
1. Social mediamanager voor kleine bedrijven 

Ben je handig met Instagram, TikTok of X? Bied dan je diensten aan als social mediamanager voor lokale bedrijven. Veel kleine ondernemingen hebben geen tijd of kennis om hun online aanwezigheid te beheren, dus jouw expertise kan enorm waardevol zijn. 
2. Freelanceschrijver of copywriter 

Als je een passie hebt voor schrijven, overweeg dan om freelance schrijver of Copywriter te worden. Je kunt artikelen, blogposts, website-inhoud en meer schrijven voor bedrijven, magazines of online platforms. Of je begint natuurlijk je eigen blog! 
3. (Online) bijles geven 

Ben je goed in een bepaald vak? Ga dan (online) bijles geven! Je kunt andere studenten helpen met hun studie door hen bijles te geven, in real life of bijvoorbeeld via Zoom. Dit kan variëren van wiskunde en wetenschap tot talen en muzieklessen. 
4. Virtual assistant 

Als je goed georganiseerd bent en administratieve taken leuk vindt, overweeg dan om een virtuele assistent te worden voor ondernemers of drukke professionals. Je kunt taken zoals e-mailbeheer, agenda-planning en klantenservice uitvoeren. Allemaal vanuit huis 😊. 
5. Fotograaf voor evenementen 

Heb je een passie voor fotografie? Bied dan je diensten aan als evenementenfotograaf voor feesten, bruiloften en andere bijeenkomsten. Je kunt je eigen tarieven bepalen en je portfolio opbouwen, terwijl je geniet van het vastleggen van speciale momenten. 
6. Producttester 

Bedrijven zijn altijd op zoek naar feedback op hun producten voordat ze op de markt worden gebracht. Meld je aan als producttester en ontvang gratis producten om te proberen en je mening over te geven. Dit kan variëren van voedsel en cosmetica tot technologische gadgets. 
7. Podcast producer 

Podcasts worden steeds populairder en er is vraag naar producers die kunnen helpen met het opnemen, bewerken en publiceren van afleveringen. Als je handig bent met audioapparatuur en bewerkingssoftware, kan dit een leuke en flexibele bijbaan zijn. 
Het vinden van een bijbaan die past bij je interesses en vaardigheden kan niet alleen extra geld opleveren, maar ook waardevolle ervaring bieden voor je toekomstige carrière. Dus, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw perfecte side hustle en begin met verdienen naast je studie! 
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur