Waarom is december een goede maand om te solliciteren?

04 December 2023 - 2 min

Het is weer die tijd van het jaar - december.

Terwijl de meesten druk in de weer zijn met het versieren van kerstbomen en het inpakken van cadeautjes, vraag jij je misschien af: is december echt een goede maand om te solliciteren? Het antwoord is volmondig “ja”! Hier zijn een paar redenen om deze feestelijke maand te omarmen als het perfecte moment om je carrière een boost te geven. 

Reden 1: Lichtere concurrentie


Waar de een zich bezighoudt met kerstkransjes en andere festiviteiten, kan jij je sollicitatie naar voren schuiven. Veel mensen stellen hun sollicitatieplannen uit tot het nieuwe jaar, waardoor jij met minder concurrentie te maken hebt. Een lege inbox bij HR? Dat willen we zien! 

Reden 2: HR in feestmodus


Je zou denken dat HR in de vakantiestemming zit, maar eigenlijk is dat goed nieuws voor jou. Met minder dagelijkse drukte hebben HR-professionals meer tijd om de sollicitatie te bekijken waar jij zo je best op gedaan hebt. Dus, waar wacht je nog op? 😉 

Reden 3: Nieuwe jaarplannen


In december gaan bedrijven intern altijd rond de tafel om nieuwe plannen te maken voor het komende jaar. Vaak zijn ze daarbij op zoek naar nieuwe talenten om deze plannen, inclusief nieuwe doelen, te verwezenlijken. Als je dus in december solliciteert, sta je bovenaan de lijst en val je op. 

Reden 4: Netwerken op feestjes


Partytime! December biedt talloze kansen om je netwerk uit te breiden. Wie weet, misschien ontmoet je wel je toekomstige werkgever onder de mistletoe. Al zou dat wel lichtelijk ongemakkelijk zijn.  

Reden 5: Last-minute budgetten


Bedrijven hebben vaak budgetten die aan het einde van het jaar moeten worden besteed. Dat betekent extra ruimte voor nieuwe vacatures. Door nu te solliciteren, spring je op de kans om mee te doen aan de laatste ronde van het ‘budgetspel’.  
Dus, schakel over naar sollicitatiemodus en maak van december jouw maand om te shinen. Benieuwd naar de vacatures van The Next Label? Ook wij hebben toffe rollen open staan! Je bekijkt ze hier. 

Succes met het solliciteren en alvast fijne feestdagen gewenst! 
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur