Waarom is recruitment een passende eerste job voor een commerciële carrière?

17 October 2022 - 2 min

In onze vorige blog las je wat een functie als recruiter inhoudt. We bespraken de competenties die je nodig hebt, wat je verdient en waarom werken als recruiter zo interessant is.

Vanuit die basis zoomen we met deze blog in op een wat specifieker vraagstuk: “Waarom is een baan in recruitment een goede keuze als start van je commerciële carrière?”. Zo heb jij alle kennis in huis en kun je binnenkort je commerciële carrière aftrappen. Lees mee!  

Doorgroeien en ontwikkeling 


De eerste reden om als starter voor de recruitment te kiezen, is omdat je in de sales branche naar heldere (persoonlijke) doelen werkt en je voldoende doorgroeimogelijkheden hebt. Dat is belangrijk om te hebben in de eerste fase van je carrière. Je staat aan het begin van je (werkende) leven dus wil je het liefst ergens werken waar leren wordt gestimuleerd, je fouten mag maken, er maandelijks wordt gekeken naar je voortgang en doelen én waar natuurlijk bepaalde trajecten te volgen zijn. Dan kun je pas écht duidelijke groei doormaken. Wist je dat elke medewerker bij The Next Label een maandelijks feedbackmoment heeft met zijn/haar Teamlead, en dat we een doorlopend opleidingstraject hebben binnen de organisatie dat je mag volgen? Je leest er meer over in ons whitepaper.  

Aantrekkelijk salaris 


Helaas verdien je bij andere startersfuncties niet per sé een vetpot. Maar wat als we je zeggen dat dit wél kan? Als je recruiter bent verdien je elke maand sowieso een vast salaris, maar je kunt erbovenop nog bonussen verdienen die omzetafhankelijk zijn. Je vult je vaste salaris dus maandelijks aan met een variabel deel: jouw commissie. Dat is dus ook hoe het salarismodel van de salesafdeling van The Next Label eruitziet. Krijg je al eurotekens in je ogen? 😉  

Afwisselend en uitdagend werk 


Startersfuncties kunnen al snel eentonig aanvoelen, omdat ‘al het spannende’ bovenaan de ladder van de organisatie gebeurt. Recruiters daarentegen hebben vanaf moment één een erg diverse baan. Ze hebben een adviserende rol aan klanten en kandidaten, dus spreken ze dagelijks allerlei mensen met verschillende achtergronden, niveaus en persoonlijkheden. Natuurlijk kost dit veel schakelen om het gewenste resultaat te behalen, maar laat dat nu juist zijn wat de functie zo uitdagend, afwisselend en interessant maakt.  

Contractvoordelen 


Tenslotte krijg je als recruiter verschillende contractvoordelen. Het ligt er maar net aan wat een organisatie belangrijk vindt voor haar medewerkers. Bij The Next Label willen we dat onze medewerkers gezond blijven, daarom hebben we flexibele uren zodat we kunnen sporten in de pauze. Wil je weten welke contractvoordelen je allemaal nog meer krijgt bij The Next Label? Check het hier 

Zit je nog met vragen, of wil je eens vrijblijvend sparren over je carrièremogelijkheden? Dan zitten onze Consultants voor je klaar. Neem hier contact op, dan spreken we je snel!  
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur