Ontwikkelen, presteren, groeien

28 May 2020 - 3,5 min reading time

We roepen van alles. Persoonlijke ontwikkeling, snelle doorgroei, veel feedback en noem maar op. Maar is dat wel zo?

We snappen dat die vraag bij je naar boven komt. Want aantrekkelijke woorden van de daken schreeuwen is makkelijker dan het daadwerkelijk waarmaken. Daarnaast is het voor jou natuurlijk belangrijk om te weten waar je echt aan toe bent. Of je een goede keuze maakt om bij ons te komen werken en waarschijnlijk ben je vooral benieuwd naar een aantal voorbeelden van hoe het er écht aan toegaat. Dat begrijpen wij, en daarom hebben we in deze blog wat persoonlijke verhalen van collega’s voor je op papier gezet.

Jezelf settelen binnen de organisatie


Tjeerd rondde zijn Master Sport- en Prestatiepsychologie af, en greep daarna direct de mooie kans om te starten als eerste fulltime collega op ons destijds nieuwe label Buro5 Nederland. Hij settelde zich al snel, en is één van onze collega’s waar niemand een kwaad woord over kan verzinnen. We vroegen Tjeerd hoe het kwam dat hij zo snel successen boekte, en wat hij eraan heeft gedaan zijn eigen werkstijl te ontwikkelen.

Tjeerd: “In het begin word je bewust in het diepe gegooid, maar door de verschillende trainingen en de nauwe begeleiding van Quintus heb ik mij heel snel kunnen ontwikkelen. Door direct aan de slag te gaan en veel dingen uit te proberen kwam ik er steeds meer achter waar mijn kwaliteiten liggen. Quintus hield me een spiegel voor, waardoor ik ontdekte hoe ik mijn kwaliteiten slim kon benutten. Hierdoor ontwikkelde ik mijn eigen werkstijl. Daarnaast gaf het inzicht in de vlakken waarop ik mijzelf nog meer moest verbeteren. Door mijn team word ik gestimuleerd om hier bewust mee bezig te zijn, en mijzelf daarin elke week te ontwikkelen. Als je zelf voldoende input levert, resulteert het al snel in successen!”

De eerste zeven maanden


Jop werkt voor ons label Cooder Nederland en heeft net zijn eerste zeven maanden erop zitten. We vroegen Jop hoe hij zich in zijn eerste zeven maanden heeft ontwikkeld, en vooral ook, wat heeft hem daarbij geholpen?

Jop: “Vanaf mijn eerste werkdag ben ik meteen in de praktijk begonnen. Dat is de leerwijze bij The Next Label: leren door te experimenteren, wat erg goed bij mij past. Je moet actie ondernemen en durven, want afwachten is geen optie. Met veel trainingen en coaching heb ik me continu verbeterd en ontwikkeld. Binnen The Next Label wordt alle kennis gedeeld. Zo geven we elkaar tips en tricks om onze salestechnieken en de adviesgesprekken samen te optimaliseren.

Na zeven maanden ben ik nog lang niet uitgeleerd in mijn functie. Je kan altijd aanpassen, verbeteren, omdraaien of doorpakken. Fouten maken mag, daar leer je van. Door continu kritisch terug te blikken op mijn performance, heb ik een gedegen inschattingsvermogen en duidelijk beeld van mezelf en mijn functie. Bij The Next Label lopen veel verschillende mensen rond, ieder met zijn eigen persoonlijkheid en salesstrategie. Dit maakt The Next Label in mijn ogen zo uniek en karakteristiek!”

De stap naar Senior Business Consultant


Je hebt jezelf een aantal maanden bewezen, en vervolgens komt je teamlead met het goede nieuws dat je een seniortraject in mag. Ploeteren is het. Dat was het ook voor Eldert. Net op het nippertje kreeg hij een belletje van een van zijn klanten, met de mededeling dat ze de samenwerking met Cooder graag wilde verlengen. Voor Eldert was dit het verlossende woord. Het zorgde ervoor dat hij een welverdiende promotie kreeg naar Senior Business Consultant. Lees hieronder hoe Eldert het promotietraject heeft ervaren.
Eldert: “In december 2019 kreeg ik de kans om in te stromen in het promotietraject. Dit traject duurt drie maanden en is, eerlijk is eerlijk, best pittig. Naast je omzetprestaties word je beoordeeld op een aantal onderdelen. Denk aan het vertonen van voorbeeldgedrag, het ontwikkelen en geven van interne trainingen en een aantal business technische componenten.

Aan het einde van mijn traject kwam ik nét te kort voor mijn promotie en leek ik deze -letterlijk op de laatste dag van mijn promotietraject- mis te lopen. Echter, geloof het of niet, toen ik met Michelle en Jelle op kantoor mijn contract voor onbepaalde tijd aan het tekenen was, gebeurde het meest onwaarschijnlijke. Een klant, die ik eerder die dag had gesproken, wilde toch graag de samenwerking met mij verstevigen. Dit was net het laatste beetje omzet dat ik nodig had voor mijn promotie. Met nog zwetende handen tekende ik vol trots mijn nieuwe contract met de titel als Senior Consultant. Mijn jaar kon in ieder geval niet meer stuk!”

Wil je de uitgebreide versie van Eldert zijn doorgroeiverhaal lezen? Check dan deze blog.
Durf je ambitie uit te spreken! Cooder is een organisatie waar veel met je meegedacht wordt.
Ivo Lentjes

Teamlead in anderhalf jaar tijd


Tot slot: binnen een groeiende organisatie kan alles snel gaan. Zo hoef je, ook als je Senior bent, niet lang op dezelfde positie te zitten. Mits je bewijst dat je er klaar voor bent om een nieuwe stap te maken, natuurlijk. Ivo groeide binnen anderhalf jaar na zijn start door naar een rol als Teamlead, en werkt ook nu nog steeds elke dag hard aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Ivo, wat heeft er voor jou voor gezorgd dat je deze snelle stappen kon maken? En wat zorgt ervoor dat je nu nog steeds blijft groeien?

Ivo: “Allereerst denk ik dat het belangrijkste is: durf je ambitie uit te spreken! Vanaf het eerste moment dat ik bij Cooder ben begonnen, heb ik al tegen mijn leidinggevende gezegd dat ik op termijn graag een rol zou willen waar ik anderen kan helpen, coachen en aansturen. Vanaf mijn vorige werkgever had ik daar al ervaring mee opgedaan en dat vond ik leuk om te doen. Cooder is gelukkig een organisatie waar veel met je meegedacht wordt. Teamlead worden werd voor mij dus echt een doelstelling en ik had daarom wekelijks gesprekken met mijn manager over punten waar ik me nog kon ontwikkelen, zodat ik zo snel mogelijk klaar zou zijn voor die stap.

Ook nu zijn die gesprekken er nog veel. Ik heb veel contact met mijn manager en we hebben om de week een sparsessie met andere teamleads, zodat we verschillende situaties met elkaar kunnen delen en veel van elkaar kunnen leren.”

En durf je stiekem ook al verder te dromen dan je huidige rol? Waar zou je willen staan over een jaar?

"Ik durf zeker ook verder te dromen, en ook die wens heb ik al uitgesproken. Ik zou de functie 'Label Manager' zien als een mooie vervolgstap. Dat zou betekenen dat ik zelf mijn business loslaat en verantwoordelijk word voor heel Cooder Nederland. Ik kan dan nog meer tijd besteden aan het helpen van anderen en heb dan meer ruimte om ook strategisch mee te denken met de organisatie om Cooder Nederland naar een (nog) hoger niveau te tillen. Het zou een droom zijn die uitkomt als ik voor 2021 ook deze stap mag zetten.”
Zo, hopelijk hebben jullie met veel plezier de ervaringen van een paar van onze collega’s gelezen. We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Nieuwsgierig naar meer, of gewoon een paar vragen voor ons? Wij zijn ook altijd nieuwsgierig naar jou, dus kijken uit naar je belletje. Hopelijk tot snel!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur