Persoonlijke ontwikkeling met Mind the Body

11 October 2021 - 3 min reading time

Bij The Next Label zijn wij altijd bezig met individuele- en gezamenlijke groei. Daarom hebben we de vakkennis van Gerben Roosink ingezet, coach én founder van Mind the Body.

In deze blog kun je de ervaringen lezen van drie van onze eigen Consultants, die met hun team van zes als eersten meededen aan zijn traject. Benieuwd wat dit bijzondere traject inhoudt en wat het voor hen heeft gedaan? Lees mee!

Wat is Mind the Body?


Mind the Body is een mentaal- en fysiek trainingstraject, waarbij gezamenlijke- en individuele groei centraal staat. Want jij of je team groeit alleen als je erachter komt wat jou of jullie motiveert, en dit doe je door eens die spiegel voor te houden. Dit wordt gedaan door psychologie te combineren met fysieke oefeningen om uiteindelijk tot een betere balans te komen, zowel in je persoonlijke leven als in teamverband op de werkvloer.
Er werd een flinke spiegel voorgehouden. Dat was aan het begin wel confronterend, maar om te groeien moet je soms kritisch zijn naar jezelf en dingen eens vanuit een andere, onverwachte invalshoek bekijken
Eldert, Teamlead

Wie zit er achter Mind the Body?


Mind the Body is dus bedacht en opgezet door Gerben Roosink, die er als kleine jongen van droomde om profvoetballer te worden. Hij wist namelijk al op die leeftijd dat hij anderen wilde inspireren. Uiteindelijk koos hij tóch voor de Mariniers en later een studie aan de Kunstacademie, waarbij hij zijn oorspronkelijke doel niet uit het oog verloor: anderen inspireren met de gedachte: “als ik het kan, kan iedereen het”.

Omdat hij zijn diverse achtergronden (realisatie, creatie en gedragsverandering) bij elkaar heeft gebracht, kwam hij tot de ideale mix van competenties om Mind the Body te starten. Daarnaast heeft hij trouwens óók nog meerdere persoonlijkheidsontwikkelings-, psychologie- en lichamelijke bewegingscursussen gevolgd om te leren hoe we als mens onze potentie tot het uiterste kunnen brengen. Dat klinkt allemaal veelbelovend! Volgens onze collega's was dat het ook. Maar wat doe je dan precies tijdens zo'n traject?

Wat houdt het traject van Mind the Body in?


Het traject ging voornamelijk om prestatie psychologie, dus onder de loep nemen hoe je onder druk presteert, reageert in stresssituaties, wat je hier dan van leert en hoe je het toepast. In totaal bestaat het traject uit vijf sessies, waarvan de eerste een intake is. Hierbij werden er per individu vragen gesteld, zoals “wie ben je?”, “wat doe je?”, “waar loop je tegenaan?”, “wat drijft je?”. Je krijgt dus naast teambuildingsactiviteiten ook een uitgebreide één-op-één sessie.
Tijdens de één op één sessies met Gerben ga je écht met jezelf aan de slag. Hij leert jou hoe je de balans houdt tussen presteren en rusten. Je balans is belangrijk.
Stijn, Senior Business Consultant
Hier leerde het team dat balans heel belangrijk is. Gerben liet ze één voor één diep nadenken over onderwerpen waar ze door de dagelijkse sleur nooit bij stil stonden. Een bewuste zelfreflectie waarbij je écht even kritisch naar jezelf moet kijken, en vervolgens actief met je tekortkomingen aan de slag gaat.

Toen volgde een sessie in onze eigen salesruimte op kantoor, waar het team uitgebreide informatie kreeg over het stukje psychologie dat achter de trainingen zat en hoe dat dan precies in verbinding staat met het fysieke. Ontzettend interessant, omdat ze zelf inderdaad merkten dat mindsets of emoties later in het traject veranderden door fysieke inspanning. Door deze informatieve sessie begrijp je beter wat er mentaal gebeurt tijdens het sporten en hoe je dit een plek kan geven.
Ik vond het eerst lastig om emoties te tonen. De oefeningen maakten deze in mij los.
Eldert
Vervolgens was het tijd om te bewegen. En dan bedoelen we niet even een rondje hardlopen. Nee, ons team werd het Amsterdamse Bos ingestuurd met een loodzware rugzak op ieders rug. Hiermee werd er opgedrukt, gesprint, en gekanood. Vervolgens werd de teamdynamiek nóg meer op de proef gesteld toen één collega, liggend op een brancard, moest worden gedragen door de rest. Je kunt dus wel raden dat hier om een diepe, fysieke inspanning werd gevraagd van onze collega's en dat er een knop om moest. Gelukkig was er vanaf moment één geen twijfel over mogelijk: één team, één taak. En dat kan collega Michiel bevestigen, hij vertelt: “Iedereen ging vol gas voor elkaar en voor elkaar door het vuur. Dat vond ik vet om te zien. Je voelde je samen echt één. Niemand was aan het klagen of zeuren, dat was top. Want wanneer er één zeurt, dan gaat de rest mee in die negatieve sfeer en haalt dat de groepsmotivatie- en prestatie naar beneden”.
Als één iemand loslaat, is dat een probleem voor iedereen. Dus dat doe je niet. Je gaat samen dóór.
Stijn
Naast fysieke inspanning is het ook belangrijk om tussendoor rustmomenten in te lassen. Want, zoals al duidelijk werd, balans is belangrijk. Deze oefening kwam tussen het sprinten en de brancard-oefening door. Op een grasveld werd een yogasessie gehouden, welke werd afgesloten door met gesloten ogen op je rug te liggen. Elk teamlid kreeg oortjes in, waaruit muziek te horen was en een stem die ademhalingsoefeningen gaf. Hierbij was het de bedoeling dat je je focust op jezelf. Hoofd leeg, rustig ademhalen en dieper tot jezelf komen...

Wat haal je uit het traject van Mind the Body?


Een grote meerwaarde van dit traject, is dat je sterk ziet dat iedereen uit het team zich al snel heel kwetsbaar opstelt. En omdat alles open en bloot wordt gelegd, word je niet alleen als individu sterker maar ook meteen als team.

En met open en bloot bedoelen we dat je niet alleen reflecteert over hoe je je nú gedraagt en in het leven beweegt, maar dat je ook kijkt naar vroegere gebeurtenissen die invloed hebben gehad hierop. Gerben geeft namelijk theorieën waarmee hij je aan het denken zet. En dat zorgt ervoor dat je jezelf én anderen beter kunt begrijpen.

Want, als Consultant is je werk nou eenmaal heel individualistisch. Daarbij moet er alleen niet worden vergeten dat je individueel pas écht goed bent als je team goed in elkaar zit en op elkaar is ingespeeld. Je team is namelijk je vangnet, waardoor jij kunt presteren.
Waar ik dacht alles al van mezelf en anderen te weten, bleek er nog veel meer te ontdekken.
Eldert

Wat kunnen onze Consultants je meegeven?


Hier was het hele team het over eens: volg dit traject. Ook als je het gevoel hebt dat alles in je leven op rolletjes loopt, dat je al hecht genoeg bent met je collega's of teamgenoten of dat je de juiste mindset allang te pakken hebt. Juist dan voorál. Want waarom zou je jezelf of een ander niet de kans gunnen om het leven nóg beter te maken dan het al is? Ook dit team dacht dat zij haast niet hechter konden zijn met elkaar en dat ze goed op elkaar waren ingespeeld, maar waren positief verrast toen ze zagen dat er dus nog veel meer potentie in zat. En dat is toch een heel mooi gegeven.
Als alles al goed gaat, kan het altijd nóg beter.
Michiel
Wil jij werken bij een bedrijf waar je aan de slag gaat in een sterk en gemotiveerd team, dat óók nog eens gezellig is? Dan moet je zéker een kijkje nemen tussen onze vacatures. Wie weet loop jij hier dan binnenkort wel rond op de werkvloer!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur