Mijn weg van sales naar HR

17 February 2020 - 3 min reading time

"Oneindig veel doorgroeimogelijkheden!" - Dit is een zin die veel bedrijven gebruiken om nieuwe collega’s aan te trekken.

Vaak gaat het dan om het doorgroeien binnen de kaders van een bepaalde rol. Denk bijvoorbeeld aan doorgroeien van Junior naar Senior. Ik groeide door in de breedte: de stap van Business Consultant bij Cooder, naar Talent Acquisition Specialist bij The Next Label. Hoe en waarom? Daar vertel ik je graag meer over!

Het werk als Business Consultant


Ik heb een jaar lang bij Cooder gewerkt als Business Consultant. In die tijd heb ik heel veel geleerd. Zo heb ik veel trainingen gehad over het gebruik van bepaalde salestechnieken en werd ik door Patrick Mijer  volledig begeleid. Samen met Patrick runde ik de BI-markt, waarbij ik me vooral focuste op het opbouwen en onderhouden van een sterke relatie met zowel onze klanten als kandidaten.

Om de behoeftes van mijn klanten steeds opnieuw te achterhalen ging ik eens per zoveel tijd bij ze langs. Ook evalueerden we dan de samenwerking en maakten we nieuwe plannen voor de komende tijd. Met het aandragen van nieuwe kandidaten en het optimaliseren van het recruitmentproces, liet ik mijn klanten groeien! Binnen sales vind ik het belangrijk mijn partners echt goed te leren kennen. Zo kunnen we allebei zoveel mogelijk uit de samenwerking halen.

Toch merkte ik dat andere Business Consultants de kick écht halen uit de sales en het onderhouden en uitbouwen van samenwerkingen. Waar ík echt mijn energie uit haalde? Het onderhouden van contacten en begeleiden van kandidaten. Iets wat in mijn nieuwe rol als Talent Acquisition Specialist sterk naar voren komt! 

Hoe zag mijn ontwikkelingsproces eruit?


Na bijna één jaar in de Business Consultant rol, ben ik gaan kijken met Michelle Hutten (HR Manager bij The Next Label) waar mijn sterke en zwakke punten liggen. We hebben een aantal keer gezeten om dit te bespreken en iedere keer kreeg ik andere stof tot nadenken. Ik kreeg bijvoorbeeld vragen zoals: 'Waarvan krijg jij de meeste energie in je rol als Consultant? Wat vind je het minst leuk om te doen? Wat wil jij sowieso terugzien in een rol?'. Zo leerde ik hier overkoepelend over na te denken. Ik ontdekte dat ik het belangrijk vind te werken aan een lange termijn doel en bij te dragen aan de groei van The Next Label. Dit spiegelden we naar de Talent Acquisition Specialist rol, waar het onderhouden van relaties (campus recruitment) en het begeleiden van sollicitanten (corporate recruitment) veel terugkomen. Ik voel me nu helemaal op mijn plek en ben nog steeds erg blij met deze overstap! 

Wat houdt me bezig als Talent Acquisition Specialist?


Wat zijn mijn werkzaamheden nu ik ben doorgegroeid? In deze rol ben ik voornamelijk bezig met het werven van nieuwe collega’s voor The Next Label. Tijdens dit proces kan ik de saleservaring die ik afgelopen jaar heb opgedaan goed toepassen. Ik vind het fijn dat ik mijn, misschien wel nieuwe collega, een duidelijk beeld kan geven van zowel de organisatie als de functie. 

Daarnaast werk ik in mijn nieuwe functie samen met team Campus Recruitment om onze naamsbekendheid te vergroten bij studenten. We gaan nieuwe samenwerkingen aan met scholen, studentenverenigingen en studieverenigingen. Op deze manier brengen we onze kennis over op studenten zodat we kunnen bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling! Tot slot ben ik binnen mijn rol ook verantwoordelijk voor alle interne evenementen. Want bij hard werken, horen ook leuke feestjes! 
Fabienne kan met haar enthousiasme en haar ervaring als Business Consultant studenten goed voorbereiden op het werkveld, en hier leuke trainingen over geven. Een ideale combinatie!
Mariken Osinga (Campus recruiter) 

Het HR-Team van The Next Label


Tot slot nog even een kijkje in de keuken bij Team HR. We zijn namelijk met zijn vieren hard bezig om de organisatie te laten groeien met nieuwe en tevreden collega’s! Michelle houdt zich daarnaast bezig met HR, Mariken met Campus Recruitment en ook Janneke is er sinds september bijgekomen als Talent Acquistition Specialist. Janneke heeft hotelschool gedaan en is deze zomer afgestudeerd. De reden dat zij bij The Next Label is komen werken, is dat ze bij een jong, gezellig team wilde aansluiten. De wisselende werkzaamheden binnen de functie spraken haar ook erg aan. Ze heeft net haar onboardingstraject afgerond waar ook veel salestrainingen bij horen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je salestechnieken in elke functie van pas komen. En daar is Janneke het zelf ook mee eens. 
De trainingen die ik krijg, helpen mij erg tijdens de gesprekken met onze toekomstige collega’s. Ook kan ik door de trainingen goed ons onboardingstraject uitleggen.
Janneke Lind
Doorgroeien kan bij ons dus op verschillende manieren. Doordat we veel aandacht geven aan elk individu op zich, ontdekken we wie waar goed in is, en waar iemands ambitie ligt om verder te groeien. Vind jij dit ook belangrijk, en heb je het gevoel dat je nooit uitgeleerd bent? Dan pas jij misschien wel bij ons gezellige team! Benieuwd naar onze vacatures? Neem dan hier een kijkje. Benieuwd naar hoe het er verder bij The Next Label aan toe gaat? Lees dan gerust de rest van onze blog!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur