Hoe bereid je je voor op je 1e gesprek bij TNL? 5 tips!

27 February 2023 - 2 min

Omdat solliciteren al spannend genoeg kan zijn, helpen we je graag een handje. Heb je interesse in werken bij The Next Label? Dan is dit jouw blog!

We hebben Britt (Senior Corporate Recruiter) gevraagd om tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je eerste gesprek bij TNL. Met de juiste voorbereiding kom je veel relaxter op gesprek bij ons; je bent niet meer bezig met zenuwen en kunt je focussen op laten zien wie jij bent. We zijn nu al benieuwd naar je! Lees je mee?  

Wat zijn jouw 5 tips voor een goede voorbereiding, Britt? 


 1. Lees je goed in en stel de vragen die in je op komen 


Domme vragen bestaan niet. Helemaal voor starters kan een fulltime werkomgeving nog best onbekend terrein zijn. Vraag daarom alles wat je wil weten, vinden wij alleen maar leuk! 

2. Wees geïnteresseerd in je andere gesprekspartners  


Buiten de vragen die je hebt opgesteld ter voorbereiding van het gesprek, vind ik het ook altijd erg positief als iemand oprecht nieuwsgierig is. Bij The Next Label vinden we het belangrijk dat een sollicitatie niet een stijl van een interview heeft, maar dat we elkaar echt leren kennen aan de hand van een wederzijds gesprek. Mocht je bij TNL op gesprek komen, bereid je hier dan dus ook op voor. Dus niet alleen, vraag –> antwoord, maar ook inhaken op wat de TNL’ers je vertellen.  

3. Weet je antwoorden altijd te beargumenteren  


Uiteraard gaan je gesprekspartners je veel vragen stellen om te kijken wie je bent, of je bij de rol past, welke competenties je wel/niet bezit, of je binnen het team past, waar de aandachtspunten voor jouw ontwikkeling liggen, hoe je met teleurstellingen en/of druk om gaat, etc.
Als het goed is, ben je op veel van deze vragen al voorbereid. Wat nogal eens vergeten wordt, is dat het belangrijk is om je antwoorden te kunnen beargumenteren.  

Voorbeeld, de kandidaat zegt: ik ben altijd al een doorzetter geweest en heb ook een winnaarsmentaliteit! Dan wil ik wel graag weten waarom dat zo is, waar dat vandaan komt en of je daar misschien een voorbeeld uit de praktijk van kan noemen? Wel zo geloofwaardig 😉  

4. Hoe cliché het ook is: denk na over je goede en slechte eigenschappen 


Het is misschien wel de meest voorkomende sollicitatievraag op het internet, maar dat is niet voor niets. Voor een toekomstige werkgever is het belangrijk om te weten waar jouw sterke en minder sterke punten liggen, en waar jouw toekomstige Teamlead rekening mee zou moeten houden. Bij TNL vinden we het belangrijk dat je jezelf constant blijft ontwikkelen en we helpen je dus ook graag met de zwaktes die je hebt! Daarnaast vind ik het hierbij héél belangrijk dat iemand in staat is om op zichzelf te reflecteren. Als iemand zegt dat hij geen slechte eigenschappen heeft, is dat een red flag voor mij.    

5. Check voor welk label je op gesprek gaat  


 Aan de hand van het telefonische gesprek (waaruit een uitnodiging volgt) stuur ik een uitnodiging waarin ik duidelijk zet hoe iemand zich kan voorbereiden. Ook staat in deze uitnodiging bij welk label je op gesprek gaat. Juist omdat we bij TNL verschillende labels met verschillende recruitment-stijlen hebben, is het interessant voor jou om achter die kenmerken te komen! Ook hier geldt weer: stel alle vragen die in je opkomen. Het is logisch dat je niet alles in één keer snapt. 
Is je interesse om bij ons te komen werken nu nog sterker aangewakkerd? Mooizo! Als je meer wil weten over ons sollicitatieproces of de rollen die we nu open hebben staan, kun je altijd even bellen of onze vacatures bekijken
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur