Het jaar van... Thijs!

23 December 2022 - 2 min reading time

We zijn er nu écht bijna: het einde van 2022.

In één jaar kan er ontzettend veel gebeuren, van nieuwe medewerkers tot aan de oprichting van nieuwe labels. En dat geldt ook voor The Next Label! Want ontwikkeling en groei is belangrijk voor ons, net als het gezamenlijk vieren van successen.  

In het bijzonder willen we het in deze blog hebben over een grote ontwikkeling van afgelopen jaar. Namelijk: de lancering van ons nieuwe label Finture Careers, waarmee we volledig focussen op de finance markt. We vroegen aan Thijs, Teamlead van Finture én ‘TNL’er van het jaar’, hoe zijn jaar was. Lees in deze blog wat hij kan vertellen over de lancering én hoe het label zich sindsdien onder zijn vleugels ontwikkeld heeft. Van kinderschoenen tot aan nu: lees mee!  

Hey Thijs! Vertel, we zijn allemaal benieuwd...  

Wat waren je hoogtepunten van het afgelopen jaar? 


Thijs: “Afgelopen jaar kwam ik fris uit mijn onboardingsproces en begon de uitdaging voor mij écht. Ik kwam terecht in een compleet nieuwe branche. In korte tijd heb ik ongelofelijk veel geleerd en als een soort spons ontzettend veel informatie tot me genomen. Al snel leerde ik de markt goed kennen en kreeg goed door welke vragen ik moest stellen. Ik heb me enorm ontwikkeld in het opbouwen van relaties met kandidaten en veel mooie processen mogen begeleiden.  

Los van mijn ontwikkeling als Consultant, heb ik me ook als persoon ontwikkeld. Ik heb mooie stappen mogen maken: van Consultant, naar Teamlead, naar uitgeroepen worden als ‘TNL’er van het jaar’. Heel gaaf om te merken dat je hier echte stappen kunt zetten, en dan te beseffen dat dit alles binnen één jaar gebeurd is.  

Ik heb enorm veel zin in mijn rol als Teamlead van Finture Careers, waarbij ik mij meer op strategisch niveau bezighoud met het uitbouwen van het label. Uiteraard blijf ik me ook inzetten voor kandidaten om hen aan een leuke baan te helpen!” 

Wat waren de positieve effecten van deze gebeurtenissen?  


Waar ben je nu beter in, waarin ben je verder ontwikkeld? 


Thijs: “Ik heb me ontwikkeld in het resultaatgericht werken en doelstellingen behalen. Daarnaast heb ik geleerd om projectmatig te werk te gaan en daarmee veel ballen tegelijk omhoog te houden. Het onboardingsproces en de hulp van collega's hebben daar flink in geholpen.” 

Wat waren jouw uitdagingen en tegenslagen van het afgelopen jaar? 


Thijs: “Een grote uitdaging voor mij was om alle verschillende aspecten van het vak onder de knie te krijgen. De eerste plaatsing liet even op zich wachten, wat wel een beetje een tegenslag was. Maar ik liet me niet uit het veld slaan. De aanhouder wint!” 

Hoe heb je deze uitdagingen en tegenslagen aangepakt en wat waren de resultaten? 


Thijs: “Door hard te blijven werken, open te staan voor feedback en die ook op de juiste manier toepassen in mijn werkwijze, gingen de processen steeds beter. Zo wist ik ook waar de knelpunten zaten en waarop ik moest letten.” 

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd uit wat jij hebt meegemaakt en jouw ontwikkelingen van het afgelopen jaar? 


Thijs: “De belangrijkste les die ik heb geleerd? Pfoe. Dat is dan wel dat je er altijd voor moet openstaan om te blijven leren en je fouten niet als een falen te zien. Iedereen heeft daarbij een andere benadering en uiteindelijk creëer jij je eigen werkwijze.”  

Hoe ga je deze lessen toepassen in het komende jaar om beter voorbereid te zijn op mogelijke uitdagingen en tegenslagen? 


Thijs: “Ik geef mijn kennis over aan mijn collega's die starten in het nieuwe jaar. Daarbij help en begeleid ik ze waar nodig. Zo hoeven zij niet tegen de dingen aan te lopen waar ik tegen aanliep, dat streepje voor hebben ze dan al. Alles om het label nóg groter te laten groeien en samen iets moois neer te zetten. Elke dag opnieuw!”  
Heb jij ambities om in de sales te werken en wil je samen met Thijs verder bouwen aan de groei van Finture? Dan kun je altijd vrijblijvend praten met Thijs of een andere Business Consultant bij Finture Careers door hier te klikken. Nieuwsgierig naar een baan bij één van onze andere labels of bij The Next Label zelf? Ook goed! Klik hier om je mogelijkheden te bespreken met onze Corporate Recruiter Britt óf check hier onze vacatures.  
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur