Ervaringen van TNL’ers met het sollicitatieproces

20 February 2023 - 2 min

Natuurlijk weten wij zelf goed waar een potentiële TNL’er aan moet voldoen. Onze mentaliteit? Gedreven, oprecht, betrouwbaar en heldere communicatie.

Maar er zijn meerdere aspecten waar we op letten als iemand bij ons komt solliciteren. Die houden we nog even geheim! We willen je toch een kijkje achter de schermen geven. Daarom vertellen onze nieuwste aanwinsten Dirk en Jessica je alles over ons sollicitatieproces dat zij een paar weken terug doormaakten! 

Jessica en Dirk, we zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen... 


Hoe ging je sollicitatieproces en wat waren de verschillende stappen die je hebt doorlopen? 


Jessica: Mijn sollicitatieproces ging soepel. Eerst had ik contact met Britt via WhatsApp, later spraken we af om te bellen. Uiteindelijk hebben we afgesproken en kennis gemaakt. 

Dirk: Het ging vrij snel. Ik had via-via al gehoord van TNL en werd uiteindelijk ook benaderd om op gesprek te komen. De eerste afspraak was snel gemaakt. Op maandag had ik de eerste ronde, dinsdag werd ik gebeld met feedback en uitgenodigd voor de volgende ronde. Die vond later die week al plaats, op donderdag, en vrijdag werd ik gebeld voor mijn tweede evaluatie. Toen werd duidelijk dat Cooder België mij graag wilde verwelkomen in het team!  

Wat was je indruk van TNL na het sollicitatieproces? 


Jessica: Via de telefoon is het lastig om over te brengen hoe de cultuur en sfeer ergens is, dat moet je ‘voelen’. Dus mijn eerste indruk was nog redelijk neutraal 😉. Later kreeg ik door de website, Instagram pagina en mijn eerste bezoek aan het kantoor de indruk dat dit wel een organisatie was waar ik bij wilde! 

Dirk: Een jong en innovatief bedrijf dat als eerste een andere benadering toepast in de recruitmentwereld. Hoewel recruitment niet mijn eerste keuze was, leek deze nieuwe beweging me wel een mooie start van mijn carrière.  

Wat vond je van de terugkoppeling en snelheid waarmee je op de hoogte gehouden werd van je proces? Was het altijd duidelijk waar je aan toe was? 


Jessica: Ik zat eerst nog erg in een twijfelende fase. Het was een onbekende richting voor mij, dus heb via telefonisch contact met Britt goed gesproken over wat ik me kan voorstellen.  

Later met het 1e en 2e gesprek op kantoor had ik een vrij duidelijk beeld van wat de werkzaamheden zouden gaan worden. Voor mij was het ook erg belangrijk hoe ik me voelde op kantoor. Je merkt dan al snel of je ergens tussen past of juist niet. Gelukkig zat dit al snel goed!  

Dirk: Er werd snel geschakeld en het was duidelijk wat er van mij werd verwacht. Ook kreeg ik goede tips waarmee ik me kon voorbereiden op de verschillende gesprekken.  

Waren er bepaalde aspecten van de functie of TNL die je in het bijzonder aanspraken? 


Jessica: Wat mij erg opviel was dan ik heel warm en vriendelijk werd ontvangen. Dit past ook goed bij mij; open en transparant. Het heeft bij mij wel de doorslag gegeven in de keuze die ik heb gemaakt.  

Dirk: De uitgebreide onboarding met begeleiding vond ik het belangrijkst. Daarnaast waren de snelle doorgroeimogelijkheden wat mij over de streep hebben getrokken.  

Hoe heb je je voorbereid op je gesprekken?


Jessica: Ik heb duidelijk nagedacht waarom dit bij mij zou kunnen passen, dus goed naar mijn persoonlijke competenties gekeken. Britt heeft mij een beetje verteld wat voor vragen ik zou kunnen krijgen zodat ik een wat uitgebreider antwoord heb. Al met al, ben ik erg blij met de keuze die ik heb gemaakt! 

Dirk: Ik heb de website en vacature grondig doorgenomen en de normen en waarden van TNL vergeleken met die van mij; klikt dit? Ook heb ik eventuele vragen opgeschreven en deze gesteld tijdens het proces zelf. 

 
Dank jullie wel Dirk en Jessica, we zijn blij dat jullie voor ons gekozen hebben en vol plezier rondlopen op de vloer! Met jullie inzet en enthousiasme (nu al) gaan jullie vast mooie dingen betekenen voor de organisatie. Ben jij nu ook op zoek naar een baan en spreekt het verhaal van Dirk en Jessica je aan? Bekijk dan hier onze vacatures of bel ons op om vrijblijvend te sparren over je mogelijkheden. 
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur