Een (sales)stage bij The Next Label

15 April 2020 - 1,5 min reading time

Alweer een half jaar geleden zat Julius Rijper bij ons aan de sollicitatietafel.

Als ex-voorzitter van studievereniging Nostro én trouwe barman van Café Flamingo in de Pijp, werd het voor hem nu toch echt tijd om een stap te zetten in zijn professionele carrière. Zijn dagelijkse studenten-‘Cerveza’ ruilde hij in voor dagen lang ploeteren achter een computer. En hoe! Hij heeft team Front-End met veel gezelligheid versterkt en met maar liefst acht deals prachtige resultaten neergezet! Lees in het interview hieronder hoe Julius zijn stage als Resource Consultant heeft ervaren.

Hoe heb je jouw periode bij Cooder ervaren?


“Echt heel leuk! Supertoffe mensen en een leuke werkomgeving. Ik heb veel geleerd. Daarvoor moest ik, vooral in de eerste weken, uit mijn comfortzone stappen. Allemaal ambitieuze mensen om mij heen die het beste met mij voor hadden. Kan echt niets slechts bedenken. Met de meeste mensen hier kan ik het erg goed vinden. Collega’s waar ik ook hele goede vrienden mee kan worden buiten kantoor, en dat is heel relaxed.”

Welke verwachtingen die je had zijn waargemaakt, en welke niet helemaal?


“Eigenlijk zijn alle verwachtingen wel waargemaakt door jullie. Daarbij ging het natuurlijk vooral over de sfeer op kantoor en de werkzaamheden. Kan eigenlijk nu geen dingen bedenken die niet zijn waargemaakt door jullie.”

Als je terugblikt op de afgelopen maanden, wat heb je dan voornamelijk geleerd?


“Ik heb geleerd mijn sociale capaciteiten te gebruiken in een professionele omgeving. Ik heb gesprekken gevoerd met klanten via zowel de telefoon als bij hen op kantoor. Hierdoor heb ik geleerd hoe ik mensen kan overtuigen en hoe ik mezelf professioneel kan opstellen. Daarnaast was het voor mij ook heel erg waardevol om elke dag van 9.00 uur tot 17.30 uur tussen ambitieuze mensen op kantoor te zitten. Daar heb ik uiteindelijk nog het meeste aan gehad, denk ik.”

Wat vond je van de begeleiding die je hebt gekregen (van je teamlead en de rest)?


“Geweldig, Ivo heeft mij met alles geholpen en heel goed ingewerkt. Ik merkte dat vooral, omdat ik sommige administratieve dingen in het CRM-systeem beter wist dan sommige andere collega’s. Wat ik daarnaast heel relaxed vond is dat Ivo mij op een gegeven moment gewoon losliet en mij zelf de verantwoordelijk gaf. Hij toonde veel vertrouwen in mijn kunnen en dat is heel prettig werken. Hij voelde eigenlijk perfect aan hoe hij mij moest begeleiden. Ook hielp Eldert mij ontzettend goed met vragen over kandidaten. Hij gaf mij goed advies over bepaalde situaties. Ik kon bij beide altijd terecht.”
Uitwisseling van informatie zorgt voor een nog betere samenwerking en meer vertrouwen. Dat is iets wat ik hier echt geleerd heb.
Julius Rijper

Wat zijn jouw verbeterpunten waar Cooder voor de toekomst aan kan werken?


“Naast het meewerken heb ik ook een extra onderzoek gedaan. Hier kwam uit dat Business Consultants onderling nog beter kunnen samenwerken als ze meer focus leggen op het uitwisselen van informatie. Denk hierbij aan het uitwisselen van informatie over klanten en over de markt waarin zij werkzaam zijn. Uitwisseling van informatie zorgt voor een nog betere samenwerking en meer vertrouwen. Dus meer deals!”

Wil je contact houden met Cooder voor de toekomst?


“Jazeker, ik sluit het niet uit dat ik hier na mijn studie op de stoep sta om te solliciteren voor de functie Business Consultant. Ik heb hier met veel plezier gewerkt en ik heb gezien dat je hier ook goed geld kan verdienen.”

Julius, wij zijn super blij dat je bij ons stage hebt gelopen en trots om te zien dat je jezelf in vijf maanden tijd sterk persoonlijk hebt kunnen ontwikkelen.
Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Julius, maar voor alle studenten die tijdens hun stageperiode ons team versterken. Dus ben jij op zoek naar een uitdagende stage waar jij jezelf écht kunt ontwikkelen? Of wil je simpelweg sparren over jouw mogelijkheden binnen The Next Label? Neem dan vooral contact met ons op!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur