Collega's aan het woord: ontwikkeling

13 December 2021 - 4 min reading time

Ontwikkeling, groei en grenzen verleggen. Drie veelbesproken onderwerpen, we zijn er continu mee bezig.

Maar we beseffen ook dat je er soms wat hulp bij nodig hebt. Daarom zorgen we er, hopelijk, altijd voor dat we onze collega’s niet zomaar in het diepe gooien. Je staat er dus nooit alleen voor; of je nu start of doorgroeit naar een nieuwe functie. Bij elke stap in je carrière krijg je begeleiding en coaching, en dat doen we met plezier! Ben je benieuwd naar hoe we dat doen, en hoe onze collega's dat ervaren als Business Consultants? We vroegen het aan Guyon, Pleun en Ilias. Lees je mee?

 

De ontwikkeling van Pleun


We beginnen bij Pleun! Zij is sinds 1 maart 2021 Business Consultant bij ons label Cooder. Een hele harde werker die niet alleen goed is in haar werk, maar ook op haar dooie gemakje een fust verwisselt en de pittigste sambal op haar broodje smeert. Als voormalig horecatijger zijn we ontzettend blij met Pleun erbij, omdat ze heeft laten zien dat ze óók absoluut een saleskanon is! Laten we eens vragen hoe zij zich ontwikkelt heeft sindsdien…
Wat kun jij ons vertellen over je begeleiding?

De training en begeleiding begint bij het aanwijzen van je teamlead en je buddy. Er zit een duidelijke rolverdeling in wie wat oppakt en hoe dit eruit gaat zien. Ik vond het heel fijn om buiten de trainingen meerdere collega’s te hebben aan wie ik alles kon -en nog steeds kan- vragen. Stel: de één is druk aan het bellen, dan heb je altijd nog de ander (en overigens het hele team) aan wie je jouw vraag kan stellen.

Verder zijn er uitgebreide trainingen en het inwerkprogramma, wat beide zorgt voor de juiste begeleiding. Ook hebben we onze persoonlijke coach Eva! Bij haar kun je terecht met alles.

Het leuke aan je teamlead, buddy, coach en de trainingen, is dat het niet alleen iets doet voor je werkinhoudelijke ontwikkeling, maar óók voor je persoonlijke. Je merkt namelijk echt dat je, doordat de lijntjes zo kort zijn, al werkend ook een sterke band krijgt met je teamgenoten en de rest van je collega’s.
Hoe kwam jij binnen bij The Next Label? Hoe ben je gegroeid sindsdien?

Ik merk vooral dat ik enorm veel zelfvertrouwen heb gekregen op werkgebied. Het leuke is ook, dat ik vanuit meerdere kanten te horen krijg dat dit mijn collega’s ook opvalt en dat het businesswise dus blijkt te werken! Ik heb de tijd gekregen om mijn eigen werkwijze en stijl te ontwikkelen, en dit te achterhalen. Op deze manier duurde het inwerktraject af en toe wat lang, maar bleef iedereen geduldig. Dit vond ik zelf af en toe wat lastig, maar ook daar kreeg ik de juiste begeleiding in. Vooral dat anderen hun vertrouwen naar mij toe uitspraken hielp mij daarbij.
Kun je een concreet voorbeeld geven van iets waar je eerst tegen aanliep, en nu doormiddel van trainingen of begeleiding makkelijk doet?

Wat ik erg waardevol vond aan de trainingen, zijn de gesprekstechnieken die je aangeleerd krijgt. Deze kan je namelijk in ieder scenario toepassen. In het begin is dit heel erg wennen, maar door het vaker te herhalen en erop terug te blikken neem je het vanzelf over. Nu denk ik er niet eens meer bij na 😉.
Wat wil je nog leren op werk? En wat voor hulp van The Next Label verwacht je hierbij?

Ik heb de afgelopen tijd zoveel geleerd, dat het voor mij nu een kwestie is van de tijd nemen om het toe te passen. Hierbij verwacht ik weer dezelfde tijd en ruimte om er mijn weg in te vinden. Zodra dat staat, is het weer tijd om de volgende stap te nemen. Zo groei ik als persoon én als Consultant!
Wat wil je nog kwijt aan lezers die hier ook willen werken?

Mocht je nog niet helemaal zeker zijn of je de juiste vaardigheden hebt voor deze job; geen paniek! Maak de stap, daag jezelf uit en je zal vanzelf zien wat voor stappen je gaat maken. Je leert hier dingen waar je de rest van je leven profijt van hebt!

De ontwikkeling van Guyon


Next, is onze Guyon. Hij is op 6 september 2021 begonnen als Business Consultant bij Cooder en doet het sindsdien hartstikke goed. Met in zijn eerste maand al 76 interviews weten te scoren en daarom uitgeroepen te worden tot ‘Interviewkanon van de Maand’ zijn we trots op hoe Guyon zich ontwikkelt hier! Maar laten we het hem ook nog eens zelf vragen. Guyon, vertel eens…
Hoe word je volgens jou begeleid en gecoacht bij The Next Label?

Vanaf mijn eerste dag krijg ik al hele goede begeleiding en coaching. Ik kan vragen stellen waar nodig en ik krijg eens in de zoveel tijd een training. Dat werkt perfect voor mij! Daarnaast vind ik de coaching erg nuttig, omdat we dan samen terugblikken op mijn werkwijze en kijken naar verbeterpunten.
En kun je vertellen hoe je bent gegroeid sinds je bij The Next Label bent begonnen?

Zeker, ik ben nu al gegroeid op het gebied van plannen, processen volgen en formele gesprekken voeren met zowel kandidaten als klanten. Niet alleen ben ik gegroeid op werkgebied, maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb een beter slaapritme en voel me erg voldaan na een dag werken. Dat is denk ik te danken aan de structurele en overzichtelijke begeleiding die ik hier krijg.
Wat vind je daar dan het meest waardevol aan?

Nou, dat ik ook ben gegroeid in mijn verantwoordelijkheid!
Kun je een concreet voorbeeld geven van iets waar je eerst tegen aanliep, en nu doormiddel van trainingen of begeleiding makkelijk doet?

Ik vond het eerst lastig om overzicht te houden in het voorbereiden van mijn werkzaamheden en om feedback te geven aan kandidaten. Reden hiervoor was, dat het eentonig werd en voor mij niet meer oprecht aanvoelde maar meer als een soort opvolging. Sinds de training, waarbij me goed werd geleerd om de kwalificatie te gebruiken, zijn de gesprekken véél minder eentonig en is het percentage naar tweede gesprekken flink gestegen.
Wat wil je leren op werk? En wat voor hulp van The Next Label verwacht je hierbij?

Ik zou graag nog leren om beter te worden in het pre-closen van kandidaten, en om wat meer de touwtjes in handen te krijgen tijdens het proces. Ik verwacht hierbij om training te krijgen, of een coaching gesprek, om het vervolgens nóg beter te doen.
Wat wil je nog kwijt aan lezers die hier ook willen werken?

Kom een keer langs, en proef de sfeer op de werkvloer. Je zal meteen merken hoe relaxt het is, met een muziekje op de achtergrond. Niet geschoten is altijd mis! 😉

De ontwikkeling van Ilias


Waar Ilias naar eigen zeggen wat zelfvertrouwen miste toen hij bij Cooder begon, is hij nu niet meer weg te denken uit de organisatie. Dat hij zich laat horen en een goede sfeer brengt, is zeker! Niet alleen kun je bij hem terecht voor een lolletje en leert hij je kennen door je vragen te stellen van Pickwick theezakjes, ook heeft hij een grote groei doorgemaakt sinds zijn start in juni 2020. Laten we eens kijken wat hij daarover te vertellen heeft.
Wat kun jij ons vertellen over je begeleiding en coaching bij The Next Label, Ilias?

Binnen The Next Label wordt er goed gekeken naar ontwikkeling, coaching en groei. Het leuke is dat er enorm goed is nagedacht over de inwerkprocedure, die zes maanden duurt. Dat merkte ik goed, omdat ik aan alle kanten werd klaargestoomd voor deze 360 graden functie. Je bent als Business Consultant namelijk zowel verantwoordelijk voor je klanten, als voor je kandidaten. Daarom moet je aan twee kanten goed worden ingewerkt! Buiten de inwerkprocedure om, heb je ook een coach waar je wekelijks mee zit. Zoals Pleun al benoemde hiervoor, zal Eva je gedurende de eerste periode aansturen en begeleiden waar nodig. Daarnaast kun je óók altijd naar je collega’s toelopen voor extra hulp, want natuurlijk is iedereen bereid je te helpen.
Wij kunnen ons voorstellen dat je een grote groei hebt doorgemaakt! Wat kun je ons daarover vertellen?

 Ik ben vanaf het moment dat ik begon, in een korte periode, enorm gegroeid. Wat ik het fijne en meest waardevolle vind, is dat de oprichters van de organisatie op de werkvloer lopen. Toen ik aangaf dat ik tegen bepaalde dingen aanliep, kwam Patrick (één van de oprichters en nog steeds Manager van de organisatie) meteen een maand naast mij zitten voor één-op-één begeleiding. Hierdoor heb ik de fijne kneepjes van het vak supersnel geleerd, zonder op mijn tenen te hoeven lopen. Ik heb echt gevoeld dat ieder zijn of haar eigen expertises heeft, waardoor ik precies wist bij wie ik met welke vraag terecht kon.
Wat goed! En heb je dan ook een voorbeeld van iets waar je eerst tegen aanliep, maar nu makkelijk doet?

 Ik vond het in het begin erg moeilijk om contact op te nemen met contactpersonen en nieuwe bedrijven. Inmiddels weet ik natuurlijk wat onze werkwijze is, en wat ons onderscheidt van de rest. Dit wist ik alleen niet zo goed over te brengen, waardoor ik begon te twijfelen aan mezelf. Dit was het moment dat Patrick mij te hulp schoot. Dat hielp al enorm, maar ook daarbuiten krijgen we allemaal training over accountmanagement, zodat contact opnemen makkelijker gaat. Dit alles heeft me veel zelfvertrouwen gegeven in mijn functie.
Zijn er nog dingen die je wilt leren op werk? En wat voor hulp van The Next Label verwacht je hierbij?

Absoluut! Ik wil mezelf continu blijven ontwikkelen, en hoop daarom dat ik nóg beter word in mijn planning en structuur. Dit is namelijk enorm belangrijk, omdat je de hele dag in de weer bent met algemene- en ad hoc werkzaamheden. Dat zorgt er nog wel eens voor dat je ‘s middags iets weer oppakt waar je ‘s ochtends aan begonnen was: je kan telefoontjes, mailtjes of vragen niet laten vallen omdat je met iets anders bezig bent. The Next Label helpt hierin met trainingen en koppelt mij dan bijvoorbeeld aan een collega die goed weet hoe je structuur aanbrengt, zodat hij of zij mij kan helpen. En andersom zou ik dat natuurlijk ook voor een collega doen!
Wat wil je nog kwijt aan lezers die hier ook willen werken?

Dat wij niet doen aan een formele maatpakkencultuur, een (te) hoge werkdruk of een hiërarchie. Bij The Next Label heerst een laagdrempelige sfeer waarin je volledig jezelf kunt zijn. We staan voor persoonlijke groei, en daar krijgt iedereen de ruimte voor! Verder wil ik nog kwijt dat sales en recruitment écht niet altijd is wat het lijkt... in je rol als Consultant heb je namelijk zóveel leuke gesprekken met kandidaten en bedrijven, dat ik ze met alle plezier wil helpen. Zonder die snelle praatjes.
Hebben de verhalen van Pleun, Guyon en Ilias jou enthousiast gemaakt om ook te starten als Business Consultant? Yes! Bekijk dan snel onze vacatures, dan spreken we elkaar hopelijk snel!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar!
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur