25 June 2021

Collega's aan het woord: het inwerktraject

Het inwerktraject. Hoe pakken we dat bij The Next Label eigenlijk aan? Geen zorgen, we gooien je niet zomaar in het diepe.

Wat doen we dan allemaal wel? Dat vertellen we je in deze blog. En hoe kom je daar nou beter achter dan via onze eigen werknemers? Inderdaad, niet. Dus we lieten ze aan het woord zodat jij precies weet wat je moet verwachten als je bij ons start.
We durven het best te zeggen: wij houden wel van een beetje feedback. Zo weet je precies wat je moet doen om beter te worden. Dat hebben we ook gedaan bij ons inwerktraject. Dus kwamen we op hoe het er nu uitziet. Hier kan je een blog vinden waarin we je meenemen in alle details van ons inwerktraject. Oftewel een deep dive in hoe de eerste 6 maanden er uitzien voor jou als Business Consultant. Maar laten we het hier ook even kort voor je samenvatten:

De eerste week


In de eerste week kan je rustig inkomen, en krijg je de tijd om jezelf écht onder te dompelen in onze cultuur. Je leert alles kennen: je team, je collega’s en waar je wat moet doen.

De eerste drie maanden


Vervolgens ga je na je eerste week aan de slag met het echte werk. We beginnen met het recruitmentproces. Oftewel het gehele proces met betrekking tot de kandidaten. Geen zorgen, er is een volledig trainingsschema voor je uitgewerkt, gecombineerd met verschillende rollenspellen en andere opdrachten. Zo weet je precies wat je moet doen. En natuurlijk is er altijd ruimte voor vragen. Stel deze aan je teamlead, onze coach of aan je collega’s. In deze eerste drie maanden ga jij ervoor zorgen dat je jouw eigen markt opbouwt aan kandidaten. En dan?

De tweede drie maanden


Als je alle basics onder de knie hebt, ga je van het recruitmentproces over naar het stukje sales & accountmanagement. Je blijft ook nog steeds bezig met wat je de afgelopen 3 maanden hebt geleerd en gedaan. Maar nu krijg je de volgende uitdaging binnen jouw functie als Business Consultant: in maand vier komen alle werkzaamheden op één hoop en ga je naast alle kandidaatprocessen ook sales’en. Wat bedoelen we hiermee? Je gaat actief aan de slag om nieuwe klanten bij ons aan te sluiten én zorgt ervoor dat huidige klanten verlengen. Ook hierbij schieten we je te hulp door middel van trainingen, coaching en vergeet de verschillende opdrachten en rollenspellen niet. Vóór maand 7 ben jij klaar om de markt aan te vliegen.

Goed, we vertellen dit natuurlijk ontzettend mooi. Maar maken we die mooie woorden ook waar? Om dat te achterhalen vroegen we het enkele van onze collega’s. Collega's die er net pas aan begonnen zijn, maar ook diegene die het eerste halfjaar al langer hebben afgerond. Hoe ervaren zij het inwerktraject?

Het inwerktraject van Lily


Laten we beginnen bij Lily, altijd vrolijk en een harde werker, maar gelukkig ook altijd in voor een lolletje of gezelligheid. Ze startte op 1 maart 2021 in het team van Ivo. En is daarmee gelijk ook de eerste vrouw in dit mannenteam. Dat was even spannend, maar binnen no-time was Lily ingeburgerd in haar ‘teampie’ van Cooder Nederland. Wat vond zij van het inwerktraject?

De eerste dag was spannend, maar ik begon gelukkig wel met mijn co-collega in Cooder NL, Pleun (inmiddels ook wel bekend als ‘Prosecco Pleun’, ‘Pluna’ of zelfs ‘Pleunske’). Met z’n tweetjes hebben we samen alle trainingen van het inwerkproject gedaan en zo zijn we langzaam geïntegreerd binnen de werkvloer. ‘Langzaam’ zeg ik, ik corrigeer mezelf even: met open armen werden wij meteen warm verwelkomd binnen onze teams, ons label en de algehele organisatie. Het viel mij op hoe ontzettend open iedereen hier is, je kunt ze benaderen voor wat dan ook. Meteen merkte ik de ‘work hard, play hard’ mentaliteit waar iedereen keihard werkt om de beste resultaten neer te zetten, maar er ook onwijs veel ruimte is voor gezelligheid en plezier.

 

Waar liep je tegenaan en hoe heeft zich dat opgelost?


De eerste twee weken richtten wij ons vooral op de kernwaarden van ons bedrijf. Ivo, mijn teamlead, gaf mij vanaf het eerste moment al een overzicht van hoe de leerstappen en -processen zullen zijn en dat er ruimte is om het ene sneller te doen en het andere meer aandacht te geven. Bij mijzelf was al snel duidelijk dat ik extra begeleiding nodig had met het overzichtelijk te werk gaan. Chaotisch zijn in het privéleven is prima, maar op werk wilde ik wel iets meer structuur. Gelukkig voelde ik me vrij genoeg om dat aan te kaarten (het was overigens ook niet te missen dat ik een complete chaoot ben), en kreeg ik daar de extra nodige hulp voor.

 

Wat vond jij een toffe training, of waar denk je dat je echt wat aan gehad hebt? Wat heeft je echt op weg geholpen?


Eigenlijk alles bij elkaar! Toen we de basis onder de knie hadden, kregen we in de weken die volgden de eerste salestrainingen, LinkedIn-sessies en moesten we het zelf gaan doen. De eerste kwalificatiegesprekken met kandidaten, de eerste interviews inplannen en de eerste gesprekken met onze al bestaande klanten- het klonk in het begin allemaal retespannend. Dat was het ook. Maar na een aantal klamme handjes en trillende stem-gesprekken kregen we op een gegeven moment de smaak wel te pakken. De trainingen waren vooral aanvullend op wat we uiteindelijk zelf aan het doen waren. Dat was heel gaaf om te merken. Na elke training ging er weer iets beter, bijvoorbeeld tijdens een gesprek beter of anders.

 

Wat waren je verwachtingen van tevoren en hoe zijn ze waargemaakt of juist niet?


Voordat ik hier begon werd ik er tijdens mijn sollicitatiegesprekken al op attent gemaakt dat het een baan is die je wel echt moet willen. Het is hartstikke leuk, maar echt hard werken. En als de werkzaamheden je niet bevallen, dan kunnen het hele lange dagen worden. Naar mijn idee waren die verwachting ook heel reëel. Zoals ik eerder al zei, je input is je output, en als je hard werkt dan is het resultaat gewoon beter. Andere verwachtingen die ik had bij mijn eerste fulltimebaan is dat ik bang was dat de dagen heel lang zouden duren. Tuurlijk zitten er van die dagen bij, maar ik zit hier inmiddels al vier maanden terwijl ik het gevoel heb dat ik vorige week ben begonnen- zo snel voelt het ondertussen ook.

 

Hoe is het om in een nieuw team terecht te komen als je start bij ons?


Als je bij The Next Label in een nieuw team komt is dat natuurlijk heel erg afhankelijk van het team en hoe je zelf bent. Toch kan ik denk ik over elk team zeggen dat je met open armen ontvangen wordt. Vanaf moment één word je geholpen door al je teamgenoten, je krijgt een buddy toegewezen, iedereen wil in de pauze met je praten. Er zijn tal momenten wanneer je elkaar leert kennen, denk aan borrels op de vrijdagmiddag en de koffiemomentjes in je eerste maand. Dat is aan de ene kant natuurlijk best een beetje spannend maar aan de andere kant onwijs waardevol. Zo leer je in een rap tempo een grote groep kennen en vind je je eigen plekje.

 

Wat neem je mee uit je inwerktraject?


Ik heb superveel geleerd in de afgelopen maanden, en ben nog volop bezig met het inwerktraject. Nu op maand 5 om precies te zijn, dus nog één maand te gaan. Ik neem echt mee dat je collega’s altijd voor je klaarstaan. Je kunt niet alleen bij je teamlead op de schouder tikken voor hulp, maar ook bij je teamgenoten kan je terecht met al je twijfels en aarzelingen. Er staat in feite gewoon een leger aan super goede ervaren saleskanonnen voor je klaar die 100% achter je staan en je het beste gunnen.

 

Wil je iets meegeven aan nieuwe starters?


Ik denk dat die sfeer op kantoor het belangrijkste is voor starters om goed te worden in hun baan. Alles is nieuw, alles is spannend en om dan zo warm ontvangen te worden, daar ga je van presteren. Het is misschien ook een beetje bewijsdwang wat je ervan krijgt, maar ik, persoonlijk, wilde het daarom heel graag. Ik wilde goed presteren om ook te kunnen laten zien dat hun hulp mij hielp. Als ik iets zou willen meegeven aan andere starters: je input is je output. Alle effort die je erin steekt, zal op den duur leiden tot resultaten: al is het in deals maken, al is het met vrienden maken, al is het met je persoonlijke ontwikkeling. Ik ben zelf heel dankbaar dat ik hier samen met Pleun kon beginnen en dat ik met de juiste begeleiding ook al veel over mezelf en mijn werkwijze heb geleerd.

Het inwerktraject van Steven


Onze collega Steven, gestart in oktober 2020 en elke dag weer hard aan het werk om nieuwe doelen te behalen. Hij noemt zichzelf het schoolvoorbeeld van iemand die het inwerktraject goed heeft afgerond, dus we kunnen niet anders dan hem daar eens wat vragen over stellen. Vertel eens Steven, wat vond jij van het inwerktraject?

Interessant en tegelijkertijd ook logisch ingedeeld. Je werkzaamheden bestaan uit veel onderdelen, en het is belangrijk om geleidelijk kennis op te doen van al deze aspecten. Het eerste half jaar bestaat dus uit veel trainingen en kennissessies waarin dit allemaal op een gezonde manier wordt bijgespijkerd.

 

Wat vond jij een toffe training, of waar denk je dat je echt wat aan gehad hebt? Wat heeft je echt op weg geholpen?


Je krijgt in het inwerktraject verschillende trainingen, een onderdeel is het WRIOC-gedeelte aan de saleskant. Dit betekent eigenlijk dat je in het werk, bijvoorbeeld tijdens gesprekken met klanten, tegenslag of bezwaar kan krijgen. We noemen dat ‘objections’. In deze trainingen krijg je de handvatten om hiermee om te gaan. Je leert wat je moet doen om alsnog een deal te closen. Zo heb ik geleerd dat de kunst is om deze objections te isoleren en om te buigen. Op die manier kan je op de juiste manier inspelen op waar een potentiële klant tegenaan loopt in jouw voorstel. Zo kan je vervolgens zijn of haar bezwaren op de juiste manier behandelen. Dat doe ik nu heel bewust, die training vond ik dus ontzettend waardevol.

 

Wat waren je verwachtingen van tevoren en hoe zijn ze waargemaakt of juist niet?


Mijn verwachting was om binnen te komen in een jong, dynamisch bedrijf. Ik wilde als Consultant de mogelijkheid krijgen om op vele vlakken te ontwikkelen binnen sales en het managen van processen. Nu inmiddels 9 maanden verder blijkt niets minder waar en merk ik hoe snel ik stappen maak binnen mijn functie.

 

Hoe is het om in een nieuw team terecht te komen als je start bij ons?


Er heerst een cultuur waarin we samen successen willen behalen. Je komt in een vriendengroep te werken en binnen de kortste keren heb je het idee dat je er al jaren werkt!

 

Wat neem je mee uit je inwerktraject?


Het inwerktraject zorgt ervoor dat je binnen een half jaar veel kennis op doet over onderwerpen waar je op voorhand nog geen enkele kennis van had. Dit kan zijn in de rol van Consultant, bijvoorbeeld advies geven op basis van behoeften van de klant, maar ook hoe je zo goed mogelijk een salesgesprek aangaat. Daarnaast gold voor mij dat ik eindverantwoordelijk zou worden voor een nog op te bouwen markt; de IT-infrastructuur binnen bedrijven. Een markt die mij totaal onbekend was, en waarvan ik op voorhand niet had verwacht dat ik er binnen korte tijd zoveel kennis van zou kunnen opdoen. Nu kan ik in diepgaande gesprekken met toonaangevende bedrijven meepraten over hetgeen waar hun expertise ligt en aantonen dat ik kennis heb van de markt.

 

Wil je nog iets meegeven aan nieuwe starters?


Aan de starters: ik ben ook geen techneut, en had hiervoor ook geen diepgaande IT-kennis, maar laat dit geen reden zijn om niet te solliciteren! Ervaring leert: het inwerktraject en vele meters maken binnen het werkveld zorgen ervoor dat je snel veel leert over de markt die je gaat betreden.

De eerste maanden van Loek


Onze harde werker Loek is hier nog niet zo lang, namelijk sinds begin juni! Als starter in het team van Quintus en dus bij ons label Buro5 paste ‘ie er zo binnen. Hij gaat uitdagingen graag aan en dat blijkt ook uit zijn manier van werken tot nu toe. De eerste dag dat hij de telefoon oppakte stelde hij een behoorlijk ambitieus doel, en - tot de verbazing van zijn collega’s - behaalde hij dit gemakkelijk! Dus we zijn benieuwd: Hoe ervaart Loek zijn inwerktraject tot nu toe?

Ik vind het inwerktraject heel duidelijk. Er is echt een een helder doel. Je weet meteen waar je aan toe bent en wat je moet gaan doen in je eerste dagen. Je wordt goed begeleid en als je ergens niet uitkomt, dan kan je altijd aan de bel trekken. Ik heb nog veel te gaan voor we er zijn, maar tot nu toe heb ik er zin in en ben ik erg positief.

 

Waar liep je tegenaan en hoe heb je dat opgelost?


Je zou zeggen dat je binnen een maand nog niet tegen veel punten aanloopt, maar in mijn 2e week merkte ik dat ik een gestructureerde manier van werken moet aanhouden. Mijn teamlead Quintus wees mij daarop dus dit heb ik nu aangepakt.

 

 

Wat vond jij een toffe training, of waar denk je dat je echt wat aan gehad hebt? Wat heeft je echt op weg geholpen?


Ik ben nog vrij nieuw binnen de trainingen. Dus er volgen er nog een heleboel, maar de trainingen van Tomas om LinkedIn beter te begrijpen waren voor mij erg waardevol. Zo krijg je echt goed de basis onder de knie.  Ook hebben we met ons label Buro5 een meeting gedaan met een externe trainer om onderling beter samen te werken en te weten wat ieders ambities zijn. Dat was heel interessant en leuk.

 

Wat waren je verwachtingen van tevoren en hoe zijn ze waargemaakt of juist niet?


Om eerlijk te zijn ben ik er een beetje blanco ingestapt en dat beviel mij eigenlijk heel goed. Ik had geen bepaalde verwachtingen. Wel hebben mijn collega’s ervoor gezorgd dat ik me meteen op mijn plek voelde en dat doet een nieuw persoon goed. Iedereen was heel open, ook mensen buiten mijn eigen team. Dus dat was ontzettend fijn!

 

Hoe is het om in een nieuw team terecht te komen als je start bij ons?


Je wordt vanaf moment één super goed geholpen en overal bij betrokken. Dat heb je ook echt nodig aan het begin. Heel fijn om zo ontvangen te worden binnen een bedrijf en ook binnen een nieuw team. Iedereen is behulpzaam en daar heb je ook echt wat aan.

 

Wat neem je mee uit je inwerktraject?


Om ervoor te zorgen dat je snel ‘inburgert’ doe je in de eerste periode 1-op-1tjes met verschillende collega’s. Zo kreeg ik echt de kans om iedereen te spreken. Normaal stap je misschien wat minder snel op elkaar af. En die gesprekken kunnen over van alles gaan. Het helpt echt enorm om iedereen te leren kennen. Het is bovendien ook duidelijk wat er van je verwacht wordt, dat is na een paar dagen al duidelijk door het inwerkboekje wat je krijgt en de uitleg van je teamlead etc.

Wil je iets meegeven aan nieuwe starters?


Wees lekker jezelf. Dat wordt zeker gewaardeerd. Daarnaast zou ik zeggen: durf vooral hulp te vragen als je er niet uitkomt. Dan zal je vanzelf merken hoe bereid iedereen is om te helpen.
 

Verschillende meningen, van verschillende collega's. Gelukkig durven we te zeggen dat de reacties op ons inwerktraject superpositief zijn. Dus daar zijn we natuurlijk zelf ook ontzettend trots op.

Durf jij de sprong in het diepe -met onze hulp als vangnet- te wagen? Neem eens een kijkje bij onze vacatures!
Foutje gezien? Laat het ons weten. We zijn je dankbaar! 
More blog posts
More blog posts

Wil je weten hoe het er echt bij ons aan toe gaat? Neem dan eens een kijkje op onze cultuur pagina.

Onze cultuur